Dagens tre amerikanska…

Nyheterna med amerikansk anknytning hittills idag är tre. Dels firar USA sin nationaldag, ingen nyhet i sig men ändå. Nytt är däremot att man vill dra ned på fyrverkerierna i samband med det eftersom det redan pågår flera stora skogsbränder. Fyrverkerierna brukar kunna leda till flera bränder, så av försiktighet har myndigheterna på många platser gott ut med fyrverkeriförbud.

 

Nyhet nummer två är att president Barack Obama nu öppet går ut med att 10000 soldater ska lämna Afganistan i år. Afganistankriget kostar för USA emorma pengar och har lågt folkligt stöd, speciellt då USA fortfarande inte vänt sin ekonomi och brottas med stora statsskulder. Människor vill att pengarna satsas i USA. Dessutom har Usama Bin Ladin hittats och dödats och är inte längre ledare för al Qaida, USA´s huvudfiende efter elfte september.

Den sista men inte minsta nyheten är att Jesse Jackson, den legendariske svarta medborgarrättskämpen är i Almedalen på Gotland. Han väljer att fira den amerikanska nationaldagen i Visby för att attackera främlingsfientligheten, som finns i Sverige när nu Sverigedemokraterna, finns med i Riksdagen och därmed också i Almedalen.  Han ser att Sverige och övriga Europa har en utmaning att integerar de invandrare som finns här.

Det är viktigt att stå emot de fosterlandsromantiker som tror ett ”renrasigt” samhälle, och istället stå upp för ett inkluderande och mångkulturellt samhälle. Han kommer altt hålla en presskonferens under dagen i Almedalen, jag hoppas den blir riktigt inspirerande för alla oss som tror på ett inkluderande samhälle.

USA

2 reaktioner på ”Dagens tre amerikanska…

  1. Suck skriver:

    Vet ni ingenting om denna människa? Jesse jackson är själv rasist (mot vita) och en uttalad antisemit. Med sådana vänner behöver man inga fiender, grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s