Pinsamt Anders Hagsten – Att göra en 180 gradersvändning del 2…

Örebros nya kommunledning består av Socialdemokrater, Centerpartister och Kristdemokrater. En annorlunda gruppering, men så kan det vara ibland i politiken. Det mest annorlunda är att dock Kristdemkraterna gjort en helomvändning, i en för dem hjärtefråga då de samarbetade med den borgerliga sidan nämligen den att lägga ned Rudbeckskolan,  som den enda tänkbara lösningen att lösa överskottet på lokaler i Gymnasieskolan. jag har skrivit tidigare om den historien på min blogg.

Idag skriver Anders Hagsten på bästa debattsida i NA att min hantering av sammanslagningen av Rudbeckskolan och Karolinska skolan kostat skattebetalarna miljontals kronor. Var han får den summan ifrån är oklart, men klart är att för att utrymma Rudbeckskolan genom att elever varit tvungna att beredas plats på Karolinska skolan har en del ombyggnader behövt göras, det måste var den summan han rycker ur luften.

Det pinsamma är att Anders Hagsten förutom att tidigare varit Förbundsordförande för Kristdemokraterna dessutom är lärare på Karolinska skolan. Det innebär att han tidigare var partipolitiskt överordnad Lennart Bondesson, och i sitt jobb som lärare på Karolinska skolan alltför inblandad, för att hålla sitt huvud kallt. Det tycker jag är pinsamt. Att driva igenom ett beslut mot samarbetspartiernas vilja är en sak, men att stå för det verkar vara svårare, pinsamt Anders Hagsten.

En reaktion på ”Pinsamt Anders Hagsten – Att göra en 180 gradersvändning del 2…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s