Hoppas Maud Olofsson blir kvar som näringsminister…

Idag har Maud Olofsson deklarerat att hon kommer att avgå som partiledare vid Centerstämman i höst. Även om det för mig är förvånande, så är det sällan som någon partiledare sitter så länge som Maud Olofsson redan gjort.

Hon har dragit ett tungt lass och gjort ett fantastiskt arbete för Centerpartiet och för Alliansen. Hade det inte varit för Mauds badtunna där Alliansen skapades, hur hade Sverige sett ut då.

Jag hoppas att vi får se Maud kvar som näringsminister. Hon kommer att fortsätta göra ett bra jobb som näringsminister. Jag hoppas näringsfrågorna kommer få mera av hennes tid nu. Hoppas också att den nya ledaren för centerpartiet har mod att inte kasta ut ”barnet med badvattnet”. Att våga ha kvar kompetenta och starka kollegor i en regering, är det som skiljer en stark ledare från en svag.

Press: Expressen;DN;Aftonbladet;Aftonbladet; SvD; DN; DN

Bloggar:Peace, Love and Capitalism; Högberg; Böhlmark; Munkhammar; Hultberg; Holmqwist; Mina Moderata Karameller

4 reaktioner på ”Hoppas Maud Olofsson blir kvar som näringsminister…

 1. Stig Palm skriver:

  Alliansen behöver förnyelse och det gäller i högsta grad Maud Olofsson. Hon har gjort sitt. Tröttsam att höra på. Hjälper inte vad hon säger om de flesta stänger av eller byter kanal på TV.

 2. Lovisa skriver:

  Vad är det Maud lämnar efter sig? Ett parti som ingen behöver och som har tappat sina trogna väljare. Centerpartiet är till för gamla fosiler som inte förstått att världen runt omkring förändrats och att onödiga partier inte behövs.
  Maud var så ivrig att bli minister att partiet kom i andra hand, nu kommer även de som avgudat Maud att överge det sjunkande skeppet.
  Ny Demokrati sjönk som en sten och det lär även centerpartiet göra.

  • Stig Palm skriver:

   Lovisa, bara att hoppas. Centerpartiet (ex Bondeförbundet) vad har de med bönder att göra idag? Ska väl vara de bönder som befolkar Stockholm’s innerstad då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s