Landsbygden är viktig…

Vi arbetar målmedvetet för att hela Sverige ska leva, landsbygden och staden. Vår ambition är att Sverige ska leva från norr till söder och från öst till väst. Sverige är ett avlångt land och olika landsdelar har olika förutsättningar. Jordbrukssektorn är en viktig bransch som binder samman Sverige,  mat en av de varor vi alltid behöver. Vi värdesätter ett svenskt konkurrensmässigt jordbruk, en god djurhållning och unga engagerade entreprenörer som är villiga att driva det svenska jordbruket vidare. Det svenska  jordbruket är ett modernt jordbruk. Bra svensk mat är en viktig framtidsfråga för branschen, men också för hela Sverige.

Det svenska djurskyddet har höga krav och kostar därmed mera för konsumenterna än utländskt kött i butiken. Det utländska jordbruket har inte samma krav på djurskydd. Detta är ett pris som konsumenten ofta är villig att betala och gör svenskt kött konkurrensmässigt. Problemet för svensk köttproduktion är det utländska kött som varje dag serveras på restauranger, i halvfabrikat och i det offentliga köket. Detta ställer höga krav på kommuner och landsting i deras upphandlingar, vi måste våga vara skarpare i våra upphandlingar. Bra mat kostar, det måste vi betala för.

Vi vill självklart uppmuntra och satsa på mat som är producerad nära människor men vi får heller inte isolera oss på den svenska marknaden. En större marknad där vi kan röra oss fritt stärker Sverige, som en ledande matnation i EU.

Regeringen har genom sin satsning på Matlandet Sverige satt det svenska jordbruket i fokus. Här finns satsningar på både det lokalproducerade och en ökad svensk matexport på världsmarknaden. Satsningen kommer leda till fler arbeten inom både jordbrukssektorn och inom livsmedelsindustrin. En bonus i projektet är även den ökade landsbygds- och matturismen i Sverige som ställer den svenska landsbygden inför nya möjligheter. Dagens jordbrukare är inte bara traditionella jordbrukare de är idag företagare, ekonomer, säljare, arbetsgivare och administratörer. Därför är också alla reformer som gör det möjligt att driva företag, viktiga reformer för jordbruket.

 Alliansen kommer alltid att stå emot oppositionens hotfulla politik mot glesbygden. Vi står emot förslag som kilometerskatt och förmögenhetsskatt som hotar näringar på landsbygden.

Vi underlättar för svenska jordbrukare genom att ta bort onödigt regelkrångel och hinder som gynnar en levande landsbygd. Redovisningstekniska regler har redan tagits bort och detta gynnar inte minst våra lantbrukare. Lokala moderater har också framgångsrikt varit med och värnat jordbruket när det nya vattendirektivet har införts lokalt. Alliansen och moderaterna har tagit många bra beslut för att stärka den svenska jordbrukssektorn, men mycket återstår ännu och vi kommer att fortsätta arbeta för ett levande Sverige!

Blogg: Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s