En massmördares död…

Terrornätverket Al Quaidas ledare Usama Bin Laden, dödades i måndags av amerikanska elitsoldater. Kriget mellan USA och Al Quida går därmed in i en ny fas. Bin Laden har varit jagad ända sedan terrormordet på 3000 personer i World Trade Center år 2001. Var Bin Laden varit under alla år är det väl ännu ingen som vet, men hur kunde han gömma sig under 3-4 år i Pakistan om han inte hade myndigheternas stöd. Det politiska efterspelet kommer säkert att pågå länge och få konsekvenser.

Skönt ändå för världen att terrorledaren nu inte kan iscensätta flera terrorattentat. Det verkar både på nätet och i annan media som människor nu pustar ut. Skämten om Usama har redan startat, det brukar annars dröja längre innan de kommer. Hoppas nu för världen skull att terrornätverket blivit allvarligt försvagat, men nya ledare står säker i kulisserna och lurpassar.

En så här makaber händelse visar att för de flesta människor är dödande även av massmördare, något som väcker starka negativa känslor. Nu ser man mera på löpsedlarna att man bekymrar sig om Bin Ladins barn och vad de fått utstå att se, självklart ett stort problem.  Alla barn som såg förskräckliga saker i New York är nu glömda.

Hoppas att den arabiska våren och demokratiseringen av många totalitära stater ska minska dragningskraften till sådana extrema grupper som Al Quida. Inte förrän människor känner sig fria från förtryck kan världen bli säkrare.

Press:DN;DN2;DN3;DN4; SvD1;SvD2; DN5; Expr

2 reaktioner på ”En massmördares död…

  1. Manne N skriver:

    Att tränga in med militär makt i ett annat land och där döda en människa, är i alla juridiska hänseenden ett mord. Lite märkligt att inga av dina partikollegor ens har nämnt att det faktiskt är fel att skjuta människor, oavsett vad de har gjort.

    • ”Inte förrän människor känner sig fria från förtryck kan världen bli säkrare.”

      Det är inte den liberala imperialismens förtryck som avses, även om analysen passar in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s