Hemligheter…

Sverige är ett öppet land och ett land där korruption är minst i världen. Det är en viktig egenskap för ett land och en egenskap vi måste värna. Därför har det för moderaterna varit ett problem, att samtidigt som vi vill värna skyddet av den enskildes integritet värna öppenheten.

Att bidragen till politiska partier ska var öppet redovisade, om det är större siffror är bra. Vet givare om att det kommer att bli offentliga uppgifter, har man också ett val att ge små summor för att bevara valhemligheten.

Det blir nu spännande att se om Socialdemokraterna som debatterat mycket för denna öppenhet, blir lika öppna. Att deras valkampanjer varit aktivt sponsrade av gratis arbetskraft från LO, förväntar i alla fall jag mig att man nu öppet kommer att redovisa. Jag tror också att det är vad många betalande LO-medlemmar förväntar sig.

Press: DN

Bloggar:Alliansfritt Sverige;Aftonbladet;Edvin Alam;Henrik Axelsson; Lasses Blogg;Christian Ottosson

5 reaktioner på ”Hemligheter…

 1. Kent Karlsson skriver:

  Nu är det ju faktiskt Moderaterna som är SIST ut att i någon mån vilja redovisa sina partibidrag! Du kanske missat att förra året ville alla UTOM Moderaterna och SD att bidraget skulle redovisas! Frågan är hur Moderaterna och SD ställer sig till en lagstiftning i frågan!!? Räknas Tornet och Värnet (moderaternas ”hemliga” insamlingsorganisationer) till privata eller juridiska personer!?

 2. Kurt skriver:

  Moderaterna insåg tillslut att loppet var kört och omvände sig under galgen. Eller finns någon annan taktik i detta som jag missar? Ett sätt att undgå lagstiftning och därmed formell kontroll?

 3. Stig Palm skriver:

  Öppet land? Sant! För öppet vill jag påstå. All skit kommer hit och får svenskt pass?
  Korruption?
  Välkommen till Göteborg som utvecklat denna konst med hjälp av Sossarna.
  Vi behöver ingen massinvandring för detta.

 4. Emmelie skriver:

  ”Att deras valkampanjer varit aktivt sponsrade av gratis arbetskraft från LO, förväntar i alla fall jag mig att man nu öppet kommer att redovisa.”

  Ska man ha stämpelklocka i valstugan? Berätta gärna hur denna väldiga logistiska mardröm ska genomföras.

  Arkelsten: ”Nu tar Moderaterna ett första steg för att öka öppenheten. Vi utgår från att Socialdemokraterna är beredda att också ta sitt ansvar.”

  Ni är sist på tåget, inte först. Oppositionspartierna (utom SD) och C och FP har redan beslutat om att redovisa sina bidra. Att ni vill klämma åt Socialdemokraterna och arbetarrörelsen är förståeligt – Moderaterna är näringslivets politiska gren, vilket Arkelsten fint illustrerat med oljebolagsresor. Men det är inte riktigt schyst mot regeringskamraterna i Centerpartiet och Folkpartiet att ge sken av att ni skulle ta ett ”första steg”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s