Förtroende kan inte krävas det måste förtjänas…

Förtroendet för politiker har gått upp, det när högre nu än någonsin sedan mätningarna började för 25 år sedan, trots att det då var allmän samling strax efer det tragiska mordet på Olof Palme. Förtroende är inget man vinner med att kräva det, att driva kampanjer eller att övertala, nej förtroende måste förtjänas. Att det är en alliansregering som styr och efter en historiskt djup lågkonjuktur gör att jag gläds extra mycket.

Människor är kloka, alla gör sina egna analyser av samhället och hur politiken sköter sig. Finns det då ett förtroende för politiker i allmänhet betyder det att människor som verkar där gör det de ska. Att då kräva avstängning av twitter för att hålla männisor oinformerade om möten man inte står för verkar vara ett konstigt sätt att se på sociala medier och förtroende. Att vara genuin är det enda som håller i längden.

Press: GT; SvD;Expressen; DI; SvD2Newsmill; Newsmill2

Blogg: Freakar06;Peter;Högberg;Gustavsson; Böhlmark

2 reaktioner på ”Förtroende kan inte krävas det måste förtjänas…

  1. Rose Marie Wåtz skriver:

    Funderar på det du skriver om förtroende. Har läst ”det sovande folket” av Fredrik Reinfeldt och ser likheter med den samhällsutveckling som nu sker. De äldre moderaterna gillade inte innehållet och inriktningen. Då var Reinfeldt 28 år och hade två år i riksdagen så han var redan då erfaren och en mogen man.
    Tror du att vi är på väg mot den vision som beskrivs i skriften? Om så är fallet så undrar jag varför han inte är tydlig och ärlig med sin vision. Apropå förtroende menar jag.

    Mvh
    Rose Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s