Nu kommer mera skattesänkningar

Regeringen har som sin stora ambition att föra Sverige till full sysselsättning, under mandatperioden. Genom reformer för mera arbete, gör vår starka ekonomi detta möjligt. Alliansregeringen lägger idag fram vårpropositionen, en proposition som beroende av det starka ekonomiska läget innehåller en del reformer. Skattesänkningar på pensioner, ett femte jobbskatteavdrag och halverad restaurangmoms är några av delarna.

Tillsammans med att regeringen samtidigt ser över regelverket för sjukskrivningar är det reformer som ser olika delar av vårt samhälle.

Reformerna har ”Robin Hood” karaktär, det blir mer pengar till folket, en nog så viktig reform för vår framtida ekonomi, den inhemska konsumtionen av varor och tjänster ger i sig flera jobb på hemmaplan.

Robin Hood by jononon

Vi måste fortfarande vara vaksamma på ekonomin, en stark hemmamarknad är en viktig pusselbit för att säkra vår ekonomi långsiktigt. Vi måste lyckas få människor i sysselsättning i högre grad och minska utanförskapet. Därför är en svensk befolkning som inte är alltför tyngd av skatter. Ett samhälle som har en befolkning som får behålla en stor del av sin lön efter skatt är långsiktigt ett starkt samhälle. Det ger också möjligheter att hålla ihop samhället långsiktigt och ekonomiska resurser att värna välfärden. Låga skatter ger större ekonomi.

Press: DN; SvD; Expressen; SvD2

4 reaktioner på ”Nu kommer mera skattesänkningar

 1. Stig Palm skriver:

  Härlig läsning?
  Som Folkpensionär gläder jag mig åt skattesänkningen att jag sedan får mer pengar att betala tillbaka hos Systembolaget när Moderaterna vill höja alkoholskatten till den högsta i världen.
  Hurra, hurra, hurra! Någon som hört talas om Robin Hood?
  Fast klart, nykterhetsfundamentalisterna de som oftast dör i förtid av annat eller i bästa fall friska, gläder sig.
  Politiker tycks tro att vi vanliga är helt okunninga i räkning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s