Gnäll…

Jag måste hålla med Maria Larsson, Barn och Äldreminister (KD)  utifrån hennes debattartikel idag i SvD, det krävs mer än att uttala vackra ord som Håkan Juholt gör,  om att man vill utrota barnfattigdomen, prata är en annan sak att göra det en annan. Barnfattigdomen har minskat i Sverige sedan 1997,  från att då vara 22,3 procent till mellan 10,9 och 11,5 procent 2008-09. Jag tycker inte vi ska var nöjda med det, men barnfattigdomen har definitivt minskat. 

För att utrota de sista 11,5 % barnfattigdom är det stöd till ensamstående som finns, en del av vad som behöver göras. Men det återstår problem som kopplade till de återstående fattiga barnen. Barn till missbrukande föräldrar är utsatta oavsett vilka bidrag familjen får, ekonomin bli alltid precis som allting annat lidande av missbruksproblem.

Att som Håkan Juholt då gnäller om, sörja att staten sålt Vin & Sprit känns helt fel. Vin och Sprit lönar sig mer för alla skattebetalare genom att säljas. Det är också så att om Håkan Juholt tror sig att kunna bli en statsman att räkna med, får han ta av från den väg där staten producerar sprit, det vore klädsamt om han stod upp för alla barn med missbrukande föräldrar istället.

Bloggar: Marknadsliberalen;

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s