Örebro län vill vara med i en Svealandsregion

Moderaterna i Örebro län vill att en regionindelning med större områden än idag kommer på plats. Efter en lång tid av eftertanke är vi säkra på vad vi vill. Vi vill samarbeta med Värmland, Södermanland och Västmanland. Vår stora förhoppning nu är att de också vill samarbeta med oss.

Vi ser att ett samarbeta med dessa län skulle gynna alla fyra länen. Vi är befolkningsmässigt ungefär lika stora vilket också leder till att vi slipper en ”storbrorsdebatt” som det ofta blir då en part är större än en annan.

Press: DN

Vi har gemensamma intressen i att stärka och bevara våra universitet och högskolor i våra län vilket vi skulle göra genom ett samarbete. Våra universitet och högskolor har lite olika profiler vilket skulle bredda och ge ”vinn-vinn” fördelar för oss alla. Vår sjukvård skulle kunna utvecklas mera långsiktigt med samarbete.

Vi är alla starka län mellan de båda tillväxtregionerna Stockholm och Oslo, vilket vi skulle kunna dra bättre nytta av och kunna förstärka. Vi har i vår region fortfarande problem med arbetslöshet och vi kan bli bättre på att starta nya företag. Tillsammans i ett större nätverk skulle vi kunna lyfta regionen och alla utvecklas bättre genom samarbete.

Press: DN

Blogg: Kent Persson

3 reaktioner på ”Örebro län vill vara med i en Svealandsregion

  1. Olle Juhlin skriver:

    ”Vi är befolkningsmässigt ungefär lika stora vilket också leder till att vi slipper en ”storbrorsdebatt” som det ofta blir då en part är större än en annan.”
    Hur fungerar då samarbetet mellan de fyra Allians-partierna? De är (tyvärr) inte lika stora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s