Förhindra bombningar av libyerna…

Vasaloppet är en kamp för alla dem som ställer upp i spåren. ”I fädrens spår för framtids segrar” är  slogan för Vasaloppet, det skulle lika gärna kunna vara slogan för de libyska rebellstyrkor som nu med sina liv som insats satsar allt för att bli av med sin diktator.

Vad man ber FN om är inte hjälp med strider på marken, men man vill ha hjälp att säkra att luftrummet över Libyen inte blir fullt med Khadaffitrogna stridsplan, som bombar den egna befolkningen. En rimlig önskan som FN borde stötta, att tillåta folkmord på den egna befolkningen kan aldrig vara tillåtet utifrån FN-stadgarna.

Press:SvD

Blogg: Hökmark,

2 reaktioner på ”Förhindra bombningar av libyerna…

 1. Rolla skriver:

  Jag börjar svänga i min analys av vad som händer just i Libyen. I Pakistan sitter Raymond Davis, anställd av amerikanska utrikesdepartementet anklagad för mord på två pakestanier. Davis nämns i västerländs media, dock nämner man aldrig att han även står anklagad för att ha rekryterat al qaeda medlemmar. Samtidigt menar Khaddafi att det är just al queda han kämpar mot. Ser man bilder från vad som händer i Libyen påminner revoltörerna mer om just extremister än fredliga demonstranter, bestyckade med automatvapen och stridsvagnar. De som protesterar emot rebellerna ser ut som ”vanligt folk”, kvinnor, män gamla som unga.

  Jag låter konspiratorisk, men det finns anledning att vara det tyvärr. Är dessa revoltörer egentligen extremister rekryterade för att skapa en obalans som legitimerar ett militärt ingripande i landet?

  Finns mäktiga intressen bakom som faktiskt ser ”profit” i det? Svaret är ja.
  Hur stort inflytande har de i amerikansk och västlig utrikespolitik? Svaret är stort.

  Jag börjar även bli trött på sättet man legitimerar västvärldens demokrati genom att ständigt framhäva socialist diktaturen Kina som en projicering. För att Kina brister i sin demokrati är inget argument att västvärlden är det.

  Man kan faktiskt tro på marknaden och liberal demokrati utan att för den skull blunda för att vi i väst lever under inflytande av multinationella bolag vars intressen står över folket.
  Så länge staten ingriper i våra liv, demokratiskt vald eller inte är det problem.
  Jag tycker att det är problem om inte folkets intressen sätts i första rummet oavsett om det är plutokratiska korperativa krafter eller kommunistdiktatoriska som ”förtrycker” folkets vilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s