Hyresrätten behövs i Sverige

 Hyresrätten är en viktig boendeform. En fungerande bostadsmarknad kräver en blandning av boendeformer och att det finns tillräckligt med hyresrätter. Det är inte politiker som ska bestämma boendeform – det gör människor bäst själva.

Moderaterna och Alliansregeringen har genomfört flera förbättringar för att hyresmarknaden ska fungera smidigare, för att fler ska bygga och äga hyresfastigheter och för att stärka hyresrätten.

Tillsammans med bostadsmarknadens parter har vi arbetat fram nya spelregler för de kommunala bostadsaktiebolagen och hyressättningen. Hyresgästerna har samtidigt fått en ny skyddsregel som ska motverka kraftiga hyreshöjningar. De nya reglerna gäller från årsskiftet.

Vi gör det också lättare att bygga nya bostäder genom att förenkla reglerna kring planprocessen. Moderaterna vill se ett fungerande system som skapar förutsättningar för att det byggs fler hyresrätter och som skyddar hyresgästerna mot orimliga hyreshöjningar. Vi kommer att arbeta vidare med hur hyresrätten kan utvecklas och göras mer attraktiv.

Vår arbetslinje förutsätter att människor ska kunna hitta boende där jobben finns. Vi måste alla kunna flytta till jobb, utbildning och kärlek. Hyresrätten behövs i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s