Diktaturer faller alltid…

Det finns egentligen inget så tillfälligt som stabila diktaturer. Tittar man historisk så faller de alla, det kan gå årtionen, ibland en hel mansålder men så småningom faller både diktator och diktaturstyre. Konsten för diktaturer är att skrämma eller övertyga befolkningen om att styret är bra, när det inte längre lyckas faller styret.

Det har dessutom blivit tuffare i branchen diktatur de senaste åren, stora delar av många länders befolkning är ung, framåt, välutbildad och utrustad med både mobiltelefon och internetuppkoppling.

Det är kanske så att Sveriges bästa bidrag till demokrati och välstånd för tredje världen och förtryckta människor i diktaturer är Erikssontelefoner. Jag gläds åt att fler och fler länder ser ut att gå mot demokratiska styren även om vägen dit är lång och krokig. Det tar tid för människor som levt i förtryck i hela sitt liv att skapa bra stabila demokratier.

Press:SvD; DN

Blog;g:Svensson; Hökmark

2 reaktioner på ”Diktaturer faller alltid…

  1. Stig Palm skriver:

    Just det Lotta!

    Se hur svenka folket till slut vaknade upp och upptäckte att Sverige styrdes sedan 1920 talet av Sossekommunister (en mildare form av kommunism). Nu styrs vi av en ännu mildare form som kallas Liberalism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s