Bra med FN-fördömmande

Libyens diktator Muammar Gaddafi har sagt att han kommer att stanna vid makten till sista blodsdroppen, ett skrämmande men inte förvånande uttalande. Att människor i hans närhet nu byter sida är viktigt för att inte förlänga inbördeskriget som nu verkar ha brutit ut. Flera ambassedörer utomlands har hoppat av och även personer i hans närhet i Libyien.

Att FN nu går ut och fördömmer våldet mot civila är viktigt för det Libyska folket. Ilskan hos människor i Libyen verkar vara så stor att man är villig till stora mänskliga offer för ett fritt Libyen.

Press: SvD; DN; SvD2; Svd3

Blogg: Thomas Böhlmark; Carl Bildt; Kent Persson, Magnus Andersson

En reaktion på ”Bra med FN-fördömmande

  1. Nic skriver:

    Det är jättebra, jovisst. Dock frågar jag mig om Carl Bildt har så stor makt inom partiet att inte någon inifrån vågar (rätteligen) kritisera honom för hans klavertramp. De börjar bli många nu.

    Han får rättmätig kritik från alla, inklusive allianskamraterna. Men från moderaterna är det tyst. Partipiska? Allmän rädsla? Ta Camilla Lindberg som ett bra exempel och våga stå upp för att diktatorer ska bort, villkorslöst.

    Carl Bildt borde också förstå att han för längesedan passerade bäst-före-datum. En person som inte kan acceptera att han någonsin har haft fel bör inte inneha en offentligt position. När han därutöver driver sitt departement till gränsen för utmattning, även här utan att förstå att han gör fullständigt fel, ja då är det definitivt dags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s