Rotavdragen ökar kvinnors ägande…

Debatten om vem som gynnas mest av ROT och RUT-avdrag har nu tonat ned, men här kommer lite spännande nyheter från Expressen. Kvinnor har blivit delägare till flera fastigheter sedan ROT-avdragen infördes genom gåva från maken. Antalet gåvor har ökat från 2-3000 per år till över 10000. Eftersom ROT-avdragen bara kan göras av någon som är ägare kan det vara orsaken. Vad mycket spännande bieffekter det kan bli av skattesänkningar….

En reaktion på ”Rotavdragen ökar kvinnors ägande…

  1. Anders Holmström skriver:

    Spännande med skatteplanering!
    I stället för att dra av 50 000 per hushåll får man dra av 50 000 per person. Vilka familjer är det som har problemet att de hyr in tjänstefolk för mer än 50 000 per år. Samma familjer som nu gör frun till hälftenägare i bostaden.

    Vi ger tjänstefolksbidrag till dom rika. I stället för att låta pengarna skapa arbetstillfällen inom offentlig sektor. Det finns intressanta beräkningar som säger att skatteintäkterna har minskat med ca. 800 000:-/ nyskapat jobb. Då duger det inte att låtsas att beskattade pengar inte skapar några arbetstillfällen. I stället för att ge tre sjuksköterskor jobb så har avdraget skapat ett arbetstillfälle för en städare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s