Välkomna hem alla förmögenheter…

De utökade samarbetsavtalen med flera länder på skattesidan har gjort att det är svårare för människor med förmögenheter att placera pengarna obemärkt, i någon annan del av världen. Det har blivit svårare att gömma pengar undan beskattning på utländska bankkonton.

Det gör att mycket av det kapital som framför allt funnits i Schweitz nu kommer tillbaka till landet. Den slopade förmögenhetsskatten, har också lett till att det blivit mera attraktivt att ha kvar förmögenheter i Sverige.

Det är bra för landet, det är bra med slopade förmögenhetsskatter som gör att pengarna stannar och verkar i landet. Det är också bra att skattesmitare får färre och färre paradis att gömma sig i. Välkomna hem till Sverige alla förmögenheter…

Press:SvD; SvD; DN; DN; SvD;SVT

3 reaktioner på ”Välkomna hem alla förmögenheter…

 1. FredrikN skriver:

  Genom att länka detta till SvD:s artikel om Ingvar Kamprad antyder du att han är skattesmitare. Kan inte du betala in alla dina pengar till skatteverket genom ditt skattekonto? Nähä jag tänkte väl det, det är bara mysigt när någon annan betalar skatt. Problemet med socialism är att förr eller senare tar andras pengar slut. Även en socialst hos moderaterna kommer att erfara det.

  • Nej, nu missuppfattar du. Jag menar att det är bra med regelverk som gör det attraktivt att behålla pengar i Sverige. Finns det bra regelverk är det också viktigt att betala skatt men jag har aldrig påstått att Ingvar Kamprad är skattesmitare…..

 2. (M) Lars skriver:

  Hej Lotta,
  Jag tolkade också din blogg som att du tyckte att Kamprad skulle ta med sig alla pengar hem och betala dem i skatt.

  OM Kamprad under alla dessa år hade gömt sig i Småland samtidigt som han hade slusssat sina pengar till skatteparadis, så hade jag förstått ditt inlägg.

  Men, den här mannen insåg för länge sedan vad sossarna skulle göra och drog från landet innan det gick för långt. Smart och säkert en bidragande orsak till hans förmögenhet idag.

  Men, du har rätt i att det är absolut lysande att förmögenhetsskatten är borta nu så att han teoretiskt skulle kunna flytta hem med sina pengar utan att allt går i skatt dag 2. Men, med så stor del socialister och kommunister i landet så kan man nog inte lita på att reglerna blir kvar för evigt.

  Det finns så många andra regler som gör att pengar försvinner eller ”fastnar” på konton utan att göra nytta i detta land.
  Jag hoppas bara att Borg har styrkan att åtgärda de värsta problemen i skattelagstiftningen som får pengar att försvinna eller madrassläggas.

  Den som lever får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s