Att ta beslut i riksdagen är inte som att spela Monopol…

Oppositionen anklagar regeringen för att dra ned på verksamhet i regeringskansliet, trots att det är en enig opposition som röstat för en bantad budget på 300 miljoner, mot regeringen. Att tro att 300 miljoners besparingar bara är något man kan besluta om utan att göra besparingar är oansvarigt.

Att regeringen nu tvingas stänga flera utlandsbesittningar är ingen bra politik, men nödvändigt för att klara sparkravet. Besparingarna kommer att minska på den personalstab under regeringskansliets budget, som är den minsta till antalet personer sedan 2002. Att nu när effektern av besparingarna visar sig gömma sig i oppositionsläge och skylla på regeringen påminner för mig mer om att spela monopol.

Det är ingen lek att spara 300 miljoner och att först rösta ned regeringens förslag på oförändrad budget, till regeringskansliet och sedan vara oförstående för konsekvenserna är häpnadsväckande. Jag rekommenderar Monopol istället för alla som inte kan stå för sina beslut, det är både mindre pinsamt och dessutom mindre farligt.

Press: SvD

7 reaktioner på ”Att ta beslut i riksdagen är inte som att spela Monopol…

 1. Stig Palm skriver:

  Du har inte funderat på att minska antalet ledamöter i Riksdagen med ca 1/3 och på så sätt spara pengar?
  På den tiden vi bestämde dagens antal fanns inte EU Parlamentet.
  Risk förstås att du blir arbetslös om du nu inte är så värdefull för Fredrik Reinfeldt att du får stanna kvar?
  Du vet mycket väl, att det behövs färre för ett bra beslut. Besluten är ändå fattade av den inre cirkeln. Se hur Sossepartiet fungerat i årtionden. T o m att några ambasader kan öppnas igen då pengarna räcker?
  Alltså, spela Monopol som vi gjorde som barn behövs inte.

 2. Kent Karlsson skriver:

  Kostnaderna för regeringskansliets kostnader har ökat med 1,5 MILJARDER sedan Alliansen tillträdde! Sluta gnäll som barnungar och sluta skylla på andra hela tiden! Kostnaderna har svällt och oppositionens jobb är att rösta med regeringen när de tycker som regeringen och att rösta emot när de inte gör det! Nu är ni en minoritetsregering som får söka stöd hos oppositionen för era förslag och det kräver ett visst mått av ödmjukhet! Arrogans passar inte om man vill söka stöd hos andra! Dags att ni lär er det!

 3. Kent Karlsson skriver:

  Från Aftonbladet:
  Publicerad: 2010-10-05
  ”Reinfeldt bygger på regeringen – för att hålla ihop alliansen
  Inget av allianspartierna förlorar ministrar.
  Aftonbladet kan i dag avslöja att Fredrik Reinfeldt utökar sin regering med två moderater.
  Skälet – att hålla ihop alliansen till nästa val.”
  Slut citat.
  Skattebetalarna skall betala för att Alliansen inte skall spricka!
  Så har ni mage att skriva denna ”snyftartikel”! Ni borde skämmas! Av kommentarerna att döma slog artikeln bakut, de flesta verkar tycka att ni enbart framstår som löjliga som inte vill acceptera demokratiskt fattade beslut! Så sluta ”gråt ut” i media och acceptera att ni inte har majoritet utan faktiskt får kompromissa ibland! Ni framstår enbart som barnsliga och patetiska med denna artikeln! Finns kanske lite att spara om ni slopar Schlingmanns propagandaministerium som ni moderater skapade!

  • Som jag set det är det ingen som ”gråter ut”. Bara det faktum att oppositionen inte både kan dra ned på budgeten och sedan kritisera för neddragningarna. Neddragningarna blev en konsekvens av den bantade budgeten som oppositionen ville ha. Att både tro att man kan banta i budget och samtidigt behålla samma personalstyrka är naivt.

 4. Stig Palm skriver:

  Ser att Lotta enbart kommenterade Kent Karlsson och tydligen inte har synpunkt på att 349 personer för att ”styra” ett land som är mindre än en storstad i USA och snart en förort i Kina.
  Ska vi säga så här? Ju fler kockar dessto sämre soppa.
  Erkänn Lotta, det är härligt jobb att få sitta och skriva motioner samt trycka på knappen efter att ha lyssnat på ”His Masters Voice” för att ta det på engelska.
  Vi behöver inte vara Sossar, Kommunister eller Miljöpartister för att instämma i Kent Karlsson’s synpunkter.

 5. Kent Karlsson skriver:

  Den här regeringen kommer att gå till historien som varandes mästare att skylla på andra när det går dem emot! Var finns motsatsförhållandet i att som opposition rösta för besparingar och samtidigt kritisera var NI väljer att spara på!? Skamligt att beklaga sig som ni gör! Som minoritetsregering får man på ett moget sätt handskas med förluster ibland! Så sluta upp med gråtvalserna i media och väx upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s