Ägarlägenheter…

Ägarlägenheter den nya bostadsformen vid nybyggnad som kom maj 2009, har ännu inte nått ut till den stora allmänheten.  Bara 400 lägenheter hittills har köpts i Sverige. Bostadsformen som är ett radhus på höjden, är ännu relativt okänd enligt undersökningar. Många människor vet inte om att formen finns och hur villkoren runt ägarlägenheter ser ut. En annan anledning till det svala intresset kan vara  att ekonomin varit nere i en djup lågkonjuktur.

Att äga sin egen lägenhet ger ansvar och fördelar till ägaren som hittills inte funnits på marknaden. Ägaren kan själv både pantsätta och hyra ut sin lägenhet till skillnad från bostadsrätter, som är en form av kollektivt ägande i en bostadsrättsförening. När det nu går uppåt för ekonomin och flera lediga jobb kommer får vi hoppas att  ägarlägenheter når ut till den stora allmänheten. Att spara pengar i att äga sin egen bostad kommer för många att vara en bra sparform och ägarägenheter ger den möjligheten.

Press: DI

3 reaktioner på ”Ägarlägenheter…

  1. Johan Sutinen skriver:

    Jag har aldrig förstått varför man inte kan ombilda befintliga bostadsrätter till detta utan det måste vara nybyggda lägenheter. Det tycker jag är en stor miss i lagen, det borde vara en möjlighet vid omvandling av hyreslägenheter till ägarlägenheter eller bostadsrätter.

    Det är något som du borde låta Riksdagens utredningstjänst granska och sedan skriva en motion om, om det går att göra så! Det är något som (M) borde förändra och jag känner att du är rätt person för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s