Jämställdhet för bra ekonomi…

Den svenska politiken och ekonomin granskas internationellt. Hur har svenskarna lyckats gå relativt torrskodda ur finanskrisen, när många andra länder i Europa har det så tufft ekonomiskt. Den svenska arbetslinjen granskas givetvis och vad som är de viktigaste faktorerna för att arbetslinjen ska hålla.

Arbetslinjen har varit grunden för den stabila ekonomin och för att möjliggöra bra arbeten för både kvinnor och män är jämställdheten viktig, jämställdhet både hemma och på jobbet.

Att dagens unga blir mera jämställda än tidigare generationer, är en viktig framtidsfråga.  Det är mycket vanligare idag att fäder stannar hemma med barnen, både under föräldraledigheten men också då barnen är sjuka.

Hörde en diskussion några chefer emellan, med enbart män på sina arbetsplatser. De diskuterade svårigheterna med att få till det på jobbet, när många av männen anmälde sig frånvarande pga vård av sjukt barn. Ett fenomen på de manliga arbetsplatserna som inte fanns alls för något decennie sedan. De enda chefer som diskuterade hur man skulle lösa det då medarbetare var hemma för vård av barn, var då chefer på arbetsplatser med många kvinnor.

Fredrik Reinfeldt får rubriker i Expressen, för att i diskussionerna med den brittiska premiärministern Cameron, tagit upp frågan att det är viktigt att även män är hemma med barn. Det är signalpolitik, att statsministern tycker det är viktigt att  männen är hemma med barn. Det är viktigt för kvinnornas karriärer, det är viktigt för jämställdheten och det är framför allt viktigt för barnen.

Press:Expressen;  SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s