Det stora MittenPartiet…

Idag har det varit avtackningar i Riksdagens plenisal. Mona Sahlin avtackades som partiledare i sin sista partiledardebatt, så också Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Det var idel positiva omnämnaden från de andra partierna (utom SD), som det brukar vara på en skolavslutning ungefär. Maud Olofsson till och med tackade för att det var debatterna med just Mona Sahlin som varit en utmaning, något att förbereda sig extra väl för.

Mona Sahlin omnämndes som en slitvarg som höll igenom en tuff valrörelse och som alltid behöll ett gott humör.  Mona Sahlin tvingas mer eller mindre sluta pga sjunkande opinonssiffror och sjunkande väljarstöd, för Miljöpartiet ser det annorlunda ut.  Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgår utifrån att de faller på tiden de innehaft sina partiledarroller. Sju år är gränsen så säger stadgarna, annars har Miljöpartiet i förra årets val gjort sitt bästa valresultatet någonsin. Så var då avslutningen klar och vad kommer sedan.

Att Wetterstand i sitt avslutningstal tog upp sin syn på hur viktigt det är både med entreprenörskap och personlig frihet och tonade ned sitt vanliga paradnummmer miljö är spännande. Det är ett Miljöparti som nu släppt handen både mindre frivilligt från Socialdemokratin (Mona Sahlin och Maria Wetterstrand påpekade båda vilka goda vänner de blivit) men mera medvetet släppt Lars Ohlys hand. Nu är de mer fria att arbeta med sin egen politikutveckling. Ett parti som redan idag är tredje största och som nu släppt sina samarbetspartner, kommer med all säkerhet att bli en tuff motståndare på mitten i politiken.

Press:DN; SvD

Blogg: Birger Schlaug; Tokmoderaten; Martin Moberg

En reaktion på ”Det stora MittenPartiet…

  1. NT skriver:

    ”Det var idel positiva omnämnaden från de andra partierna (utom SD), som det brukar vara på en skolavslutning ungefär”

    Ja, eran attityd påminner sannerligen om barns.. fega små jävlar som försöker mobba ut den som inte är lika fega som er själva. Patetiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s