Ett fritt LO – ett starkare LO…

LO´s starka band till Socialdemokraterna är gammalt. Att LO ger ekonomiskt bidrag till Socialdemokraterna är känt, men LO-anställda har också  använt arbetstid för att arbeta i Socialdemokraternas valkampanj, vilket alla kanske inte vet.

Det faktum att Socialdemokraterna nu bara stöds av hälften av LO-medlemmarna, gör att LO-medlemmarna snart måste besluta hur de vill driva sin fackföreningsrörelse i framtiden. Är kopplingen till Socialdemokraterna den bästa lösningen för bra villkor för sina medlemmar som väl är huvudsyftet med LO. Borde LO ta en mera fri väg för att nå större framgångar för sina medlemmar.

Skulle ett LO fritt från Socialdemokraterna.  kunna vara både tuffare och mera fritt att värna sina medlemmars villkor. Har LO´s medlemmar verkligen fått de bästa arbetsvillkoren i samarbete med Socialdemokraterna. Kunde en fri roll gjort att man kunnat vara tuffare, om man inte varit tvungen att stödja arbetsgivaresidan som ofta varit Socialdemokratiskt styrd verksamhet i offentlig sektor. Har LO´s koppling historiskt till Socialdemokraterna påverkat kvinnors löner negativt.

Det blir spännande att följa vad LO´s medlemmar väljer för väg, det stundande valet av ny ordförande efter Vanja Lundy-Wedin blir på många sätt ett ödesval.

Press; Expressen; SvD

Blogg, Den hälsosamma ekonomisten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s