Skattesänkningar på arbete och till pensionärer…

Statsminister Fredrik Reinfeldt deklarerar att han snart vill se en ny femte skattesänkning för dem som arbetar. Om det ekonomiska läget blir fortsatt gott, skulle den femte skattesänkningen kunna finnas på plats om ett år. Även fortsatta skattesänkningar på pensioner är tänkt ingå i reformen. Skattesänkningen måste naturligtvis förankras bland de övriga allianspartierna.

Nu hoppas jag att flera kommuner i landet kommer att gå på samma linje. Att skapa ordning och reda i ekonomin på alla nivåer möjliggör att ge skattesänkningar, det behöver göras både i kommuner och i Landsting. Gläds åt att Örebros moderata kommunalråd Kent Persson nu deklarerar att han vill sänka kommunalskatten.

Hoppas att fler kommuner ger sina medborgare samma möjligheter till förbättrad privatekonomi. Kommuner och Landsting behöver också bli bättre på att möjliggöra för sina anställda att få arbeta heltid. Det tillsammans med skattesänkningar leder till bättre ekonomi för stora grupper kvinnor, här har också Örebromoderaterna nu satt ned foten.

De stora breda skattesänkningarna som skett under förra mandatperioden. har förbättrat privatekonomin för stora grupper av medel loch låginkomsttagare. Reformerna har lett till en återgång till de gamla idealen att arbete alltid ska löna sig.

Det är bra att redan nu visa på vad moderaterna vill om ekonomin förbättras. Att förbättrade statsfinanser ska leda till förbättrad privatekonomi för arbete och pensioner är en bra reform, en reform som förstärker arbetslinjen.

press: DI; AB

Blogg: Göran Pettersson; Roger Jönsson;Brännbergs Blandningar; den hälsosamme ekonomisten

En reaktion på ”Skattesänkningar på arbete och till pensionärer…

  1. Gunnar Widell skriver:

    Jättebra med ett 5:e jobbavdrag bara man kan ta sig till jobbet. Numera verkar man strunta i problemet med infrastrukturen. Att saker ”går som tåget” kanske man kan sluta använda. Sverige börjar likna en ”bananrepublik” vad gäller infrastruktur. Förr skämtade man med Italien och att man inte passade tiden där men det stämmer inte. Mussolini hotade med dödstraff om inte tågen gick i tid och sedan dess har de gjort detta. Kanske någonting för Sverige ? Åtminstone borde väl ett par ”huvuden” rulla eller ska de ha bonus som vanligt ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s