Alla besparingar har ett pris…

 

Att spara har alltid ett pris, så även när man spar på regeringskansliet. I december gick alla oppositionspartier samman och röstade igenom en besparing på regeringskansliet på 300 miljoner kronor. Ett sparbelopp som kräver åtgärder, nu kommer åtgärderna, ambassader måste stänga bland annat ambassaden i Vietnam.

Det är ingen lycklig åtgärd att stänga ambassader. Sverige är ett litet land som är mycket exportberoende och som behöver bra utlandskontakter. Att Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet ser besparingar på utlandskontakter som bra besparingar är förståeligt, det ligger i linje med deras politik. Däremot är Socialdemokraternas besparingskrav mera anmärkningsvärt, de vill ofta hävda sitt stora internationella engagemang. Det är inget nollbeslut att spara 300 miljoner, det har konsekvenser.

Så vi får hoppas att alla oppositionspartier nu är nöjda med de politiska beslut de lyckas genomdriva tillsammans mot regeringen.

Press: SvD

Bloggar:Biståndsdebatten

5 reaktioner på ”Alla besparingar har ett pris…

  1. Stig Palm skriver:

    Hej Lotta!

    Jag rekommenderar att läsa kommentarerna till Carl Bildts ”stönande” i SvD här på nätet?
    Slipper då att upprepa mig.
    Vill ändå säga; politiker borde få en praovecka hos industrin för att informera sig om verkligheten. Finns inget som är så lätt som att fördela andras pengar. Politiker skapar inga pengar eller hur?
    De ska ge förutsättningar för att skapa pengar i första hand men därtill krävs kunskap.

    • Hans Holberg skriver:

      Rätt, Stig, politikerna omfördelar pengarna. Annars skulle det knappast finnas något mer än arméer, polis, domstolar och fängelser i offentlig regi.

  2. Hans Holberg skriver:

    Lotta, du är dåligt påläst om den politiska vänstern, som alltsedan den uppstod i det begynnande industrisamhällets 1800-tal har varit en verkligt internationalistisk rörelse. ”Proletärer i alla länder, förena er!” Det var också den som kämpade emot de härskande högerkrafternas krigshets i Europa före första världskriget. Vänsterns solidaritet har alltid gällt de egendomslösa runt om i världen.

  3. Stig Palm skriver:

    Vänstern i olika sektform har alltid levt i drömmarnas värld.
    De t o m brukar ”spela” arbetare när de går på universitet betalade av det arbetande folket.
    Under den värsta sekteran på 1970-talet var det få riktiga arbetare som var med i KPML och KMPLr m fl sekter. De flesta medlemmar som löste världsproblemen med hjälp av rödvin gick på universitet eller var ramanförattare som han Jan G (fransmannen ni vet) som sedan visade sig vara landsförädare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s