Tjockskallig människosyn..

Dagens hetaste debattämne verkar vara extraskatt för feta, ett förslag som kommer från kommunalrådet Stefan Hanna. Om detta vore en idé som kom som ett skämt eller satir skulle jag ha överenseende, men det verkar vara ett kommunalråd som verkligen menar detta.

Att övervikt är ett samhällsproblem är klart, men att överviktiga är det är en helt annan sak. Att tro sig vara kunna politiskt peka ut grupper i samhället som inte sköter sig och som på det viset ska straffbeskattas är för mig en läskig syn på andra människor. Skulle alla människor då ”riskbedömmas” och få sin skatteklass efter det… Skulle detta gälla slalomåkare, bilförare och hockeyspelare också…

Låt oss hoppas att denna Stefan är ruskigt ensam i sin syn på ”tjockisskatt”.  Att se på människor i grupper och göra förenklade förklaringsmodeller för hur man löser samhällsproblem är inte bara dumt, det är farligt.

Vill man människor väl och vill öka folkhälsan finns mycket bättre vägar att gå, att ge möjlighet till hälsocoaching är en sådan trevlig ideé.

Press: SvD; SvD2AB; DN; SvD3

Bloggar; Tokmoderaten;Mitt Rosa Liv; Tango för enbenta; Kisses; Kent; Magnus Andersson; Din ledamot i riksdagen

5 reaktioner på ”Tjockskallig människosyn..

  1. Stig Palm skriver:

    He he…denne Stefan Hanna kan av mig få en doktorsavhandling från 1918 utgiven av Uppsala Universitet i ämnet rasbiologi som komplement till sitt ”fetskatterörslag”. Denna skrift kan ge fler uppslag till skatt.

    Sedan kan han kontakta President Obama i USA som har väldigt många skatteobjekt som rör sig mödosamt i Super Markets et cetera.

    Jag undrar vilken politisk sekt han tillhör?

  2. Hans Holberg skriver:

    Det är vänligt av Lotta Olsson att ”inte veta” att kommunalrådet Stefan Hanna är centerpartist. Nå, nu har han bett om ursäkt, gjort en pudel. Må han försvinna i skuggorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s