Gott Nytt År!

Det är glädjande att inte bara önska ett Gott Nytt År , utan också tro på ett Gott Nytt År. Vi har efter en tuff vargavinter med den ekonomiska krisen nu en växande stark ekonomi i Sverige. Ett ekonomiskt läge som inte hade varit möjligt om inte regeringen varit återhållsam under den djupa lågkonjukturen. Vi har nu möjlighet att utveckla landet vidare istället för att tvingas till tuffa sparreformer som vi ser i många andra länder i Europa och övriga världen.

Att som statsministern skriver på SvD-ledarsida idag ha möjlighet att satsa på reformer är en unik möjlighet i både Europa och Världen. Att förstärka arbetslinjen som varit så framgångsrik är en reform, ett femte jobbskatteavdrag förbättrar ekonomin för många. Det har varit en välbehövlig reform med jobbskatteavdragen, en reform som många upplever som rättvis, det gör skillnad att arbeta, det lönar sig att anstränga sig.

Reformer där alla får möjlighet att finnas med i samhället genom att det möjliggörs för alla att nå bra baskunskaper är en av de viktigaste reformerna och de nya reformerna som kommer på skolområdet kommer att vara till bara nytta här.

Att statsministern nämner skattesänkningar till pensionärsgruppen är en välkommen reform som gör skillnad för stora grupper med människor.

Det finns orosmoln, den senaste tidens terrordåd är ett sådant stort åskmoln. Att kunna försvara det öppna samhället och åsikts och religionsfrihet är aldrig så viktigt som då det öppna samhället blir hotat. Vi måste alla stå upp för att man ska ha rätt att känna sig trygg i Sverige.

Vad jag önskar som framtidsvision är att ekonomisk- och säkerhets-krishantering ska vara något vi bara läst om i historieböckerna.

Vill önska er alla ett Gott Nytt År.

Press; SvD

Bloggar: Kent; Peter; Tokmoderaten

En reaktion på ”Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s