Lyssnar på trafikdebatten

Lyssnar på trafikdebatten i Riksdagen. En debatt som ska handla om hela betänkandet runt trafiken i Sverige, men som mest handlar om tågtrafiken. Att tågtrafiken har problem vet vi väl alla, speciellt nu när vi har en riktigt kall och snöig vinter. Håller naturligtvis på Alliansens politik som är långsiktig och ansvarstagande.

Att många av de problenm som drabbar tågtrafiken är besvärliga och drabbar många människor, gör ändå inte att oppositionens politik känns seriös. Det finns inget trollspö som kan bygga ut järnvägsnätet till dubbelspår överallt och helst ska det redan vara på plats. Det finns heller ingen rim och reson i att hela tågstallet ska bytas ut, helst före nyår, det är heller inte möjligt.

Regeringen satsar framåt på tågtrafiken, men regeringen satsar även på vägnätet. Vägnätet är av ytterska vikt för både transport och persontrafik, att helt prioritera tågtrafiken är inte möjligt om hela Sverige ska leva.

Infrastrukturen i landet måste som man påtalar i debatten precis som blodomloppet, nå ut överallt och då måste man prioritera, även om hela statsbudgeten skulle användas skulle inte all infrastruktur kunna hålla den toppklass som vi helst skulle önska.

Jag tror på Regeringens politik som långsiktigt arbetar för att skapa bättre kommunikation, även om det kommer att innebära att tågtrafiken inte kan vara det enda priortierade kommunikationsmedlet.

Press: SvD

En reaktion på ”Lyssnar på trafikdebatten

  1. Peter skriver:

    Jag tycker inte att moderaternas tågpolitik är långsiktig. Jag tycker den är ett skämt mot mig som tågresenär.

    Ett exempel. M vill höja avgifter på Öresundsbron samtidigt som flyget betalar NOLL i bränsleskatt och någon femma per passagerare för att hyra Bromma.

    Bara Bromma skulle kunna inbringa många miljarder i inkomster till skattebetalarna om det byggdes bostäder där. Alltså subventioneras flyget i motsvarande grad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s