Reformer behöver alltid följas upp…

Omställningen av sjukförsäkringen har varit en både jobbig, men också nyttig process för många. När jag träffar människor får jag höra både ris och ros om reformen. Dels de som är tacksamma att efter många års sjukskrivning och social isolering få chansen till en riktig rehabilitering, som de väntat på och saknat i många år. En rehabilitering som leder dem till en chans till nytt jobb. Men det finns också de som ser sig stark ifrågasatta som sjuka och tycker att reformen ifrågasätter sjukdomen de har. Personer som känt att tryggheten hotas och känner sig utsatta.

Därför är det bra att reformen nu kommer att följas upp, vad har hänt och vad har det lett till. Jag är glad att socialförsäkringsminister Ulf Kristersson nu går ut och tydligt talar om att reformen ska utvärderas. Reformen är inte fel, men tillämpningen av den har inte alltid varit riktig. Det är viktigt att en så stor försäkring som sjukförsäkringen, känns trygg och rättssäker.

Jag hoppas och tror att världens friskaste befolkning i framtiden också ska ha världens bästa sjukförsäkring.

Press: DN

2 reaktioner på ”Reformer behöver alltid följas upp…

  1. Alexander Siveri skriver:

    Jag har suttit i vårdkön i 1.5 år, opererades nu med minst 6 månaders läkningstid.. har du koll på fs-kassans tidsgränser? De slänger ut dig ur hus hem och tvingar in dig sjuk till arbetslöshet efter mellan 3 månader och senast ett år. Tycker det är bedrövligt att ni kastar ut folk ur hus och hem och inte ger chans ens att behandlas , opereras och läka. ( säg inget om vård tiden och 3 månader, då ni startar om vårdkö räkningen varje gång man skickas vidare från till ex, magnet röntgen till specialist. Räkna detta med vård central+sjukhus+ magnetröngen+ sjukhus igen+ specialist+ kö för operation+ läkning tid fast visst blir det snyggt på pappret med att alla får vård inom 3 månader.

    • Jag håller med dig om kritiken mot den totala väntetiden. Det är inte rimligt att få vänta så länge som du gjort och det går att göra den totala väntetiden kortare. Att vara sjukskriven så länge i väntan på undersökningar och operation är jobbigt inte bara med smärtor kanske och andra besvär utan även ekonomiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s