Sverige producerar mera vindel än någonsin

Härliga nyheter, Sverige producerar nu mer än 3 TWh vindkraftsel på rullande tolvmånadersbasis. Det motsvarar 2,2 % av den totala energiförbrukningen i Sverige. Det kan ses som en låg procentsats, men när man  betänker att den första terraWattimman tog 20 år att nå, den andra 2 år och den tredje ändå kortare tid är det imponerande. Vindkraften har fått vind i vingarna och ökar sin andel av det totala energibehovet med rekordfart.

2 reaktioner på ”Sverige producerar mera vindel än någonsin

  1. Per Skye skriver:

    Hur många människor har blivit lidande av vindkraftsverken genom störd sömn, fastighetsminskning förstörd livsmiljö. Vindel kan inte exporteras däremot kan el producerad på vatten göra det. Det kan innebära att Sverige kommer att minska i % förnyelsebar energi. Vad har hänt med EU:s Europa 2020 där länderna ska spara 20% elenergi.

    • Att vindkraften skulle störa nattsömnen är inget stort problem, trafiken på vägar och järnvägar är betydligt mer störande men den är vi ju vana vid. Att el produceras mera miljövänligt är en sak, men sparmålen ligger kvar för det. Behovet av energi i världen kommer ändå att öka om fler människor får bättre levnadsstandard och vi behöver fortfarande ställa om till förnyelsebar energi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s