Moderaterna fortsätter att förnyas…

Moderaterna har sedan katastrofvalet 2002 gjort en spännande resa. Partiet har förnyat sig, blivit bredare och bättre på att arbeta med dagens samhällsproblem.  Men arbetet är inte klart, det blir aldrig klart när man arbetar med förnyelsearbete. Därför är ett bra val att en kvinna nu är partisekreterare, Sofia Arkelsten, det är viktigt för det fortsatta förnyelsearbetet.

Partiet behöver en tydligare politik inom välfärdsfrågorna, det är i välfärdsfrågorna som partiet ännu inte har det höga förtroendet som finns för många andra frågor. Att visa en tydligare politik i välfärdfrågorna kommer att göra partiet intressant för alla som är beroende av vår välfärd, men också av alla dem som arbetar inom vård och omsorg. Moderaterna behöver bli inte bara ett arbetarparti utan också ett arbetarparti för kvinnor. För det är ännu mest kvinnor som arbetar inom vård och omsorg.

Att partiets politik möjliggör för alla som arbetar i vård och omsorg att både ha större påverkansmöjlighet i sitt arbete, men också att det finns flera arbetsgivare att välja på. Det måste i framtiden också vara möjligt att vara sin egen i större grad än i dag, många unga med intresse för vård och omsorg vill i framtiden kunna driva en egen verksamhet.

Press: DN, DN2

3 reaktioner på ”Moderaterna fortsätter att förnyas…

 1. Jag tillhör den unga generationen och röstade för första gången i ett val till riksdagen 2006. Då blev det Centerpartiet. När alliansen röstade igenom FRA-lagen och IPRED så försvann mitt förtroende för mycket lång tid framöver. Även tilltron till politiken är skadat genom att ni röstat igenom FRA-lagen och IPRED.

  Dessa lagar är vidriga och direkt fientligt inställda till demokratiska fri- och rättigheter. I EU-valet 2009 gick jag över till att bli Piratpartist. Och i riksdagsvalet 2010 blev det för min del Piratpartiet. Frågorna om demokrati, mänskliga rättigheter, personlig integritet, fria Internet och upphovsrätt är för mig så stora och viktiga frågor att jag har lagt alla andra politiska frågor på hyllan.

  När er partisekreterare Sofia Arkelsten i Dagens nyheter beskriver förnyelsearbetet så diskuteras inte dessa frågor och inte heller de nya medierna (här har hon en mening). Det är så talande för var Moderaterna och resten av borgerligheten står idag. För idag finns bara ett parti som med trovärdighet kan kalla sig liberalt och det är Piratpartiet. Det är Piratpartiet som med egna resurser tar ansvar för medborgarnas tillgång till information genom att ge Wikileaks skydd.

  Det är Piratpartiet som ser till att en av världens i särklass största sökmotorer (Pirate Bay) med 100 miljoner besökare om dagen inte tvingas leka katt och råtta med en industri som vägrar anpassa sig till det moderna samhället. När ska ni i borgerligheten ta klivit in i det digitala och moderna kunskapssamhället? För de flesta i den yngre generationen har redan tagit detta steg fullt ut, något som också Piratpartiet har gjort. Vi har sett alla fördelar med Internet och de sociala medierna. Piratpartiet har en politik för ett modernt, digitalt och liberalt samhälle. Det har inte den svenska borgerligheten. Är det inte dags att skaffa sig en sådan?

  /Frekar06

  • Hej!
   Trist att du är besviken på Alliansens politik vad gäller sociala medier och internet.
   Vi behöver se över de frågorna i förnyelsearbetet, frågorna är större än IPRED och FRA tycker jag, det handlar
   både om infrastruktur och frihetsfrågor. Tar med mig dina synpunkter…
   MVH
   Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s