Arbetare är vi allihopa…

Vem är nutidens arbetare, är man arbetare en gång för alla eller kan man vara arbetare en viss tid av sitt liv och sedan blir man något annat. Vad utmärker en ”arbetare” är det att man tillhör LO, har ett praktiskt arbete eller är det längden på utbildning man har som räknas…

LO-tidningen verkar rubricerar arbetare som en person som tillhör någon av de olika LO-förbunden. Det skulle i så fall innebära att utbildningsnivån på gruppen LO räknar som ”arbetare” skulle kunna vara olika.

Det visar bara tycker jag på en förlegad syn, där ”klassindelning” är det viktigaste och inte individerna. I dagens samhälle är det många som under olika perioder av livet tillhör olika yrkesgrupper och har olika typer av arbete under sitt yrkesverksamma liv.

Att sterotypt dela in människor i arbetare och icke arbetare (vilket skulle vara en person som inte har LO-jobb) är en förlegad syn.

Vi behöver se på människor på ett öppnare sätt. Vi behöver se det som självklart att man har både olika typer av arbete men också olika utbildningsnivå under en livstid. Många människor väljer att studera vidare som lite äldre och många har olika typer av arbeten under sin karriär. Det är viktigt att uppmuntrar rörligheten mellan olika typer av arbeten,”klasstillhörighet” få aldrig vara hinder för att nå jobb och kunskap.

Arbetare är vi allihopa.

Blogg: Mitt i Steget

2 reaktioner på ”Arbetare är vi allihopa…

  1. profanum_vulgus skriver:

    Arbetare är människor som måste sälja sin arbetskraft för att försörja sig. Märkligt att politiker vet så lite om politisk teori.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s