Arbetslinje kombinerat med Entreprenörskap = Sant

Regeringsförklaringen visar tydligt på den fortsatta vägen, regeringens arbetslinje har varit framgångsrik, trots den kraftiga lågkonjukturen vi alla hamnat i har arbetslinjen varit tydlig och arbetslinjen är här för att stanna. Det har om man tittar i backspegeln varit ekonomiskt framgångsrikt att vara restriktiv med statens utgifter, betala på skulderna och hålla arbetslinjen.

Sverige har inte hamnat i samma svårigheter som ex Grekland. Grekland behöver stort stöd utifrån och nu går tom länder utanför EU in, Kina köper statsobligationer i Grekland.

Även om man i Grekland är glad för Kinesiska satsningarna är det alltid tryggare att slippa utländska intressenter i statens ekonomi. Vi ska vara glada för att Sverige har ordning och reda på ekonomin.

Nu är det ju inte så att jobben bara kommer, många jobbs ursprung finns hos alla de entreprenörer som med liv och engagemang kastat sig in i egenföretagande. En förstärkning av entreprenörskapet behövs i kombination med arbetslinjen. Den strategi för entreprenörskap som tagits fram för från regeringen för entreprenörskap i våra skolor behöver nu komma på plats.

Den ger en bra grund för att bygga en ny stark generation, en generation med entreprenörskap som en självklar kunskap ungdomar har med sig från grund och gymnasieskola.

Blogg: Kent Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s