Valet handlar om jobben…

Imorgon är det valdag, spänningen stiger. En av de viktigaste framtidsfrågorna är jobben och vilken regering som bäst kan säkra framtidens jobb. Det finns tyvärr inga genvägar till ett tryggt välfärdssamhälle, ett tryggt välfärdssamhälle kräver att många arbetar, det enda som kan säkra tillräckligt bra samhällsekonomi för ett välfärdssamhälle är en bra jobbpolitik. Sverige har trots att vi nu precis haft en djup lågkonjuktur idag 100000 fler personer i arbete än 2006 under brinnande högkonjuktur.

Ordning och reda i statens finanser är en av de viktigaste grundstenarna för att skapa en bra jobbpolitik. Vi ser i Europa vad dåliga statsfinanser innebär, stora offentliga besparingar som leder till massarbetslöshet. Vi behöver alliansregeringen för att säkra en god samhällsekonomi framåt. De rödgröna har ett budgetalternativ som innebär en underfinasierad budget på 20 miljarder. En gigantisk summa pengar vars enda finasieringsalternativ är massiva skattehöjningar. Att finansiera detta genom skattehöjningar på enbart miljonärer som de rödgröna deklarerat kommer absolut inte att räcka, det blir skattehöjningar för stora grupper av människor med vanliga jobb och inkomster.

Jobben idag kräver bra baskunskaper, därför behöver vi en politik som prioriterar kunskapen i våra skolor. Vi ser att många av de som står långt från arbetsmarknaden har kunskapsluckor och många har inte gått ut sin gymnasieutbildning. Därför behöver vi få fortsätta ha en Alliansregering, en regering som prioriterar kunskap i skolan, kunskap är grunden för att få ett arbete.

Blogg: Sten Tolgfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s