Våldsutsatta kvinnor får bättre stöd…

Arbetet med att skydda och stötta våldsutsatta kvinnor i Örebotrakten kommer att förstärkas. Kent Persson som kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande för moderaterna i Örebro, vill förstärka skyddet av kvinnor.

Vi tror att det i alla fall är två saker vi kan göra. Det ena är att öka  en form av skyddat boendet så vi kan få en trygg och säker miljö kring de kvinnorna som måste fly hemmet. Och det andra vi skulle vilja införa är skyddsänglar som hjälper de här kvinnorna igenom de jobbiga processerna man måste gå när man ska lämna en man som slår en, säger Kent Persson. Det är viktigt och det är bra att han är tydlig i dessa frågor. Frågor som är så viktiga för många kvinnor.

Boendeplatser efter tiden på kvinnohuset har varit ett problem, det problemet vill Kent Persson nu ta tag i. Det gör att kvinnohusets platser kan räcka till flera och att man slipper kö till kvinnohuset vilket finns idag. Ett speciellt mellanboende efter tiden på kvinnohuset ska byggas upp. Mellanboendet ska vara ett mellansteg från kvinnohuset tills man kan få annat permanent eget boende.

Vidare vill moderaterna satsa på skyddsänglar för misshandlade kvinnor, skyddsänglar skulle vara ett stöd liknade det vittnesstöd som ges till personer i samband med besvärliga rättegångar.

Som representant för moderatkvinnorna i Örebro Län är jag glad att denna fråga nu kommer att lösas. Det finns många kvinnor som behöver stöd, nu kommer fler att kunna få det.

En reaktion på ”Våldsutsatta kvinnor får bättre stöd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s