Människor på landet vill också följa arbetslinjen…

Debatten i söndags mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin kom delvis in på landsbygden och människor i småkommuners problem. Alliansen vill satsa på stöd för att starta företag och avstå från att höja bensinskatten, vilken skulle slå hårt mot just landsbygden. Socialdemokraterna vill enligt sitt vanliga koncept satsa på ökade bidrag, i detta fallet till småkommuner på landsbygden. Hur detta skulle kunna säkra vare sig  jobb eller vård, skola och omsorg på lång sikt förstår jag inte. Landsbygden måste på samma sätt som de stora städerna omfattas av arbetslinjen. Allt annat vore kortsiktigt och cyniskt, människor på landsbygden vill inte heller vara bidragsberoende.

För landbygden är detta val ett viktigt val, ska det gå framåt eller bakåt för landsbygden. Vi behöver förstärka satsningarna på entreprenörskap på landsbygden, landsbygden behöver flera företag. Vi säger nej till ökad bensinskatt, bensinskatten skulle slå extra hårt mot människor på landsbygden, människor utan möjlighet att använda den gemensamt finansierade järnvägen eller allmän kommunikation. Det kan inte vara rimligt att landsbygsden dels ska ha sämre service med allmäna kommunikationer samtidigt som man via skatten på bensin ska finansiera omställningspolitiken för alla. Ökad bensinskatt är straffskatt för landsbygden.

Alliansens förslag med en premie på 40000 kr till miljöbil av högsta klass fom 2012 däremot kommer både att göra det attraktivt med miljöbil för dem som tvingas använda bilen. Samtidigt som premien snabbt kommer att minska koldioxidutsläppen från privatbilar, de privatbilar som människor på landsbygden så väl behöver.

Båda sidorna vill dock satsa mera på bättre kommunikationer, även om Alliansen är de som är mest realistiska med att järnväg aldrig kommer att vara möjlig överallt, Alliansen vill även satsa på att förbättra vägnätet, en bra investering för alla mijöbilarna i framtiden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s