Goda statsfinanser är ingen självklarhet…

Sverige har goda statsfinanser trots den lågkonjuktur vi befunnit oss  i de senaste åren. Det är viktigt att nu inte ta till överbudspolitik då vi ännu inte är inne i någon riktig högkonjuktur. Därför är det viktigt att alla de reformförslag man lägger från de olika blocken är fullt finansierade och att prioriteringsordningen är klar. Det måste vara prioriterade reformer man först genomför, de andra reformerna får vänta.

Jag måste stämma in i Anders Borgs oro för att de pensionärernas skattesänkningar riskerar att bli bortprioriterade om de rödgröna vinner valet. Alla underfinasier reformer man utlovar till olika grupper, riskerar att pensionärerna kommer att få stå tillbaka. Dilemmat är också att det är inte för att främja en arbetslinje, vilket syftet varit med jobbskatteavdragen som prioriteras utan bidragslinjen. De största förlorarna på att nedmontera arbetslinjen är indirekt just pensionärerna. Det är deras pension som blir mindre värd då färre personer finns i arbete.

Att inkompetensförklara Anders Borg som Tomas Östros gör visar på den desperation som socialdemokratin nu känner. Det är just den desperationen som driver fram överbudspolitik. Lova reformer går bra, men det gäller också att kunna finansiera reformerna…

Och det var 10 dagar kvar till val…

Bloggar: Alliansnytt; Peter Andersson

En reaktion på ”Goda statsfinanser är ingen självklarhet…

  1. Rickard Nillson skriver:

    På tal om ekonomisk inkompetens kan vi nämna SAAB krisen. (S) och LO har hela tiden motarbetat regeringen men var inte beredda att gå in i SAAB med ett enda öre trots eget kapital på runt 6 miljarder sek. ”Dumdristigt, opportunt och ansvarslöst” med Hägglunds egna ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s