Oro i leden…

Opinionsundersökningar kan göras nästan hur som helst, det finns alltid nya vinklingar att mäta. Dagens mätning av vilken valseger personer med olika partifärg tror på är dock intressant. DN redovisar att de rödgröna sympatisörena inte ens själva tror på valseger. Det är också de signaler man får då man är ute och pratar med människor, de tror på en regeringsperiod till för Alliansen.

Spännande är också att gamla socialdemokrater nu börjar ägna sig åt politisk kannibalism, både Göran Persson, Stig Malm och Kjell-Olov Feldt har öppet visat missnöje med sitt gamla partis sätt att driva politik. Det är också en trend man stöter på i valrörelsen, det finns många gamla socialdemokrater som inte alls är nöjda med den politik som socialdemokraterna för.

Vi hoppas nu på en valsprut som leder till en Alliansseger men att den också föregås av ”fair play”. Jag tror människor är rätt trötta på osanningar och negativt kampanjande.

Press: AB; SvD; Expressen

Bloggar: Thomas Bohlmark; Kent Persson

En reaktion på ”Oro i leden…

 1. Anders skriver:

  Underskatta aldrig en trängd sosse! Och tro inte heller att det kommer bli fair play. Ju mer trängd desto smutsigare metoder!!

  Jag läser med fasa om olika tveksamma metoder de tar till för att vinna röster, om fackligt grupptryck, bu(s)sningar från äldreboenden och ”rö(s)tskola” hos invandrare.

  Varje sunt kritiskt tänkande individ måste vinnas med bra förslag. Vinn helst detta val på ärliga tag men var medveten om motståndarnas valfusk. Var inte naiv.

  Dessutom är jag skeptisk till att alla partier ”känner medvind i samtals”. Alla partier säger så. Även S säger så trots att det går kasst för dem.

  Endera är folk alltid välvilliga och håller med för att slipa ta en diskussion med politiker, eller så tenderar ni politiker enbart att knacka dörr och prata i ”säkra områden”. Vad tror du?

  Nu måste ni kämpa ännu hårdare och inte dra er för att knacka förr i Varberga och Vivalla och att hålla informationsmöten på SFI, dagcenter mm. Det gäller att ni bryter igenom S kompakta informationsövertag i dessa områden. Först då är segern säkrad. Ni får inte bli bekväma och bara kampanja hos medelsvenssons.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s