En klok ekonomisk hushållning grunden för välfärden…

Även om det ekonomiska läget just nu ser stabilt och tryggt, ut ser det inte ut på samma sätt i vår omvärld. Eftersom Sverige är ett land som är mycket beroende av export till utlandet är omvärldens ekonomiska problem också våra. Varken amerikansk ekonomi eller EU-ländernas ekonomier är ännu stabila. Världen väntar fortfarande på om vi verkligen är på väg ut ut lågkonjukturen på riktigt eller om det kommer ett ekonomiskt bakslag som får långtgående effekter. Därför är det viktigt att fortfarande vara restriktiv i reformlöften inför valet.

Att för tidigt blåsa helt faran över kan få fatala konsekvenser, ingen önskar konfiskerade pensionspengar som skedde pga dålig samhällsekonomi 1987 eller återuppleva 90-talskrisen.

Det är viktigt att vi fortsätter ha en sund ekonomisk hushållning, för att garantera kärnverksamheterna, vård, skola och omsorg även om omvärldens ekonomi gungar till ännu en gång.

Det kollektiva minnet är ofta kort, det verkar ibland som man redan glömt det tuffa ekonomiska läget vi hade för bara ett år sedan. Det enda som verkar återstå är ett stort missnöje över att pensionernas värde gick ned eftersom vi hade deflation. Jag vill inte stå för en alltför generös politik i valet, det kan komma surt efter och de som oftast får betala mest för alltför spenderande politiker är vanligt folk.

Press: DN; DN2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s