Dax att skaka av sig socialism…

Örebro Läns Landsting har styrts av Socialdemokrater i mer än 90 år, sedan 1918. Mycket har utvecklats bra och mycket har förändrats tilll det bättre under alla dessa år men nu är det dax att skaka av sig socialism. Örebro Läns Landsting skulle må bra av ett regimskifte och de fyra Allianspartierna har en bra valplattform som vi går till val på. Vi är många vi är starka och vi vill ta tillvara det som är bra och förändra det som inte fungerar, vi är skyldiga skattebetalarna det.

En viktig skillnaden mellan Alliansens politik och Socialdemokraternas är att vi ser människors möjlighet till att bestämma själva i så hög grad som möjligt, som en viktig värdering. Att själv kunna bestämma vilken vårdcentral jag trivs bäst med är viktigt. Ingen ifrågasätter att vi ska få handla mat i vilken affär vi vill eller vilken frisör vi ska välja. Då är det väl också självklart, att något så privat som vilken vårdcentral jag vill ha, ska vara upp till mig att bestämma och inte bestämmas av en socialdemokratisk politiker.

Hälso och sjukvården i Örebro Län har så mycket mer att ge om vi bara från politiskt håll slutar att styra planekonomiskt. Verksamheterna behöver vara mera målstyrda och politiken ska tala om vad man vill ska hända och inte hur man gör.

Vidare tror jag att en del verksamhet skulle ha ändå friare arbetsformer. En barnmorskemottagning ex behöver inte självklart vara en del av en vårdcentral. I andra Landsting finns barnmorskemottagningar som är egna företag och som fungerar mycket bra. Det skulle innebära nya arbetsformer för många av dem som idag bara kan ha Landstinget som arbetsgivare.

Det socialdemokratiska synsättet att politiken ska styra människors behov och inte tvärtom är förlegat. Det är dax att skaka av sig socialism, jag tror det är det människor känner och att det återspeglas i opinionsiffrorna.

Och det var 18 dagar kvar till val…

Polar bear by floridapfe.

Bloggar: Kent Persson; Jonas Falk; Tokmoderaten; Böhlmark

2 reaktioner på ”Dax att skaka av sig socialism…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s