Socialdemokraterna har uppförsbacke

Dagens SIFO-siffror 21 dagar före valet visar en svagt stöd för de röda partierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det är ett historiskt lågt stöd om det står sig ända fram till valdagen. De rödgröna har en del politiska frågetecken de behöver reda ut, vad vill man egentligen med fastighetsskatten och vilka andra skattehöjningar planeras. Hur ska man skapa de jobb som behövs när man samtidigt vill öka skatterna på arbete.

Siffror har nu också kommit från sjukförsäkringssystemet som visar att antalet sjukskrivningsdagar gått ned kraftigt. Sjukskrivningstalen motsvarar nu mera det hälsoläget som den svenska befolkningen har. Hur ska man från de rödgröna finansiera en uppgång i sjukskrivningstalen  som kan komma då skatten på arbete ökar och sjukskrivningsersättningarna höjs.

Är det rimligt att vi åter ska vara en av världens friskaste befolkningar med en av världens högsta sjukskrivningstal. Vem ska finansiera den återgången, via skattehöjningar vet vi, men  kommer vi även att behöva spara i vård, skola och omsorg för att finansiera sjukskrivningarna.

Press: SvD;  SvD; TV4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s