Vallöften måste hållas…

Alliansen peresenterade igår sitt valmanifest. Ett ansvarstagande manifest som inte bjuder på något som inte kan finansieras. Det är trovärdigt och det är bra. Jag tror att väljarna är trötta på att politiker lovar stort och håller smått och jag är glad att vår regering håller tillbaka löfteskarusellen och går till val på trovärdig och stabil politik som väljarna kan lita på.

De satsningar man ändå väljer att göra handlar förutom sänkta skatter på pensioner, uteslutande om att stärka välfärdens kärna och att skapa en bra jobbpolitik. Jobben är den viktigaste frågan i  valet. Vi har idag 100000 fler sysselsatt mot vad vi hade 2006 under högkonjuktur, men den lågkonjuktur vi just genomlidit och hoppas nu se slutet på, har slagit hårt mot jobben. Därför är också valets viktigaste fråga att skapa bra jobbpolitik.

Alliansens jobbpolitik bygger på att samhällsekonomin växer och att vi samtidigt kan skapa ett samhälle som växer utan att det ökar skadlig miljö eller klimatpåverkan. Det är en utmaning och Alliansen är väl rustade att anta den utmaningen.

Och det var 23 dagar kvar till val…

Blogg: Niels

Press: DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s