Praktisk miljöpolitik…

Centerpartiet har den roliga och svåra uppgiften att stå för mycket av Alliansens miljöpolitik. Jag tycker de gör det bra, dagens nyhet med att man vill införa 40000 kr i premie för nyköp av de bästa miljöbilarna, är ett bra förslag som beräknas kosta ca 200 miljoner kr.  En rad bra rad reformer har redan genomförts under mandatperioden.

Centerpartiet har gått från klarhet till klarhet. Från att vara ett nej-till-kärnkraftparti till att på ett modernt sätt se vilka övergångslösningar som behövs tills vi hittat långsiktigt bra miljöteknik på alla områden. Det sänder också ut signaler att teknikutveckling är ett prioriterat område, signaler som tidigare röda regeringar inte sänt.

Dessutom visar Maud Olofsson ett starkt ledarskap, det kan inte ha varit en helt lätt uppgift att få hela centerpartiet med på miljöpolitiken. Men hon har visat beslutsamhet och det har varit en beslutsamhet som lyckats.

Att vindkraftsparkerna växt upp som svampar ur jorden denna mandatperiod och att biogasen finns i snart hela landet, är bara några exempel på att centerpartiets departement fungerar bra. Det visar också att Allianspartierna kan ta i de svåra frågorna tillsammans. Det bådar gott för framtiden och kommer att leda till en utvecklingsexplotion på miljöområdet om Allianspartierna får fortsätta det goda arbetet.

Miljöfrågorna är viktiga, att miljöpartiet snart är större än socialdemokraterna i stockholm är en viktig signal att båda blockens väljare ser miljöfrågorna som viktiga. Att socialdemokraterna inte är med i den matchen är tydligt.

Och det var 26 dagar kvar till val…

Media: TV4; SvD

Blogg: Tomas Böhlmark; Magnus Andersson; Moderata Funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s