Tack regeringen…

Blir glad idag då Alliansen tillkännager att ytterligare en satsning kommer på skattelättnader för pensionärer. Det är rätt, vi behöver nu sänka skatterna bra även till pensionärerna. Jobbskatteavdraget har varit framgångsrikt, det har förändrat attityderna till arbete och möjliggjort att våra finanser är bra, därför är det nu möjligt att göra skattesänkningar även på pensioner. Spännande är att även de rödgröna nu är inne på skattesänkningsreformer, det har aldrig tidigare hänt.

Vad som heller inte kommer fram i debatten är att pensionärerna redan fått flera skattesänkningar under Alliansens regeringstid.  Med de redan genomförda stegen innebär detta en skattesänkning på 7.070 kr per år för en garantipensionär och 10.194 kr för en pensionär med 200.000 kr i pension. Inte konstigt att socialdemokratin nu kallar det julklappsshopping, det är farligt för de rödgröna när Alliansen gör bra politik.

Det allra viktigaste bidraget har dock varit att skapa en god samhällsekonomi, det enda sättet att säkra pensionernas värde för framtiden.

Och det var 27 dagar kvar till val…

Press: DN; Aftonbladet; SvD

Bloggar: Per Altenberg; Rasmus Lenfors; Mikael Andersson;Thomas Böhlmark

2 reaktioner på ”Tack regeringen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s