Ops vilka siffror….

Dagens nypublicerade SIFO-mätning visar på en kraftig ledning för Allianspartierna. Alliansen 51,5% mot 43,9 % för de rödgröna. Härliga siffror där alla Alliansens partier kommer över riksdagsspärren och SD under spärren. Glädjande är också att Moderaterna har 32,1% mot Socialdemokraternas 30,1%. Historiska siffror som vi nu måste arbeta stenhårt för att de ska hålla ända fram till valdagen.

Det är inte förvånande att det ser ut så nu, vi får respons i våra kampanjer som visar på ett starkt stöd. Det har aldrig tidigare känts om vi haft så starkt folkstöd, som det vi har nu.

En rolig nyhet i dagens prognos är att Allianspartierna fått ett ökat stöd från kvinnorna, glädjande eftersom vår politik så mycket går ut på att skapa bra villkor för just kvinnor. Vår arbetslinje och satsning på lägre skatter tror jag är en av anledningarna till att kvinnor ser allianspartierna som partier för dem. Men också att möjligheterna att starta eget för kvinnor är på gång i många brancher där kvinnor är överrepresenterade, som servicejobb och hälso och sjukvård.

Jag tror att kvinnor ser att möjligheten till jobb och bra pengar kvar efter skatt som viktigt både kortsiktigt, men också långsiktigt eftersom pensionen påverkas. Men också att vi är tydliga med att det är välfärdens kärna som är det vi aldrig kompromissar bort i bistra tider.

Att välfärdens kärna fungerar är viktigt och då det inte fungerar är ofta kvinnor de som drabbas och som får stötta upp för det som inte fungerar.Så nu gäller det för oss i Allianspartierna att glädjas för dagens siffror, men att framför allt göra ett riktigt bra arbete fram till valet.

Och det var 28 dagar kvar till val….

Press: SvD; DN

Bloggar: Moderata Perspektiv; Tokmoderaten; Kent

5 reaktioner på ”Ops vilka siffror….

 1. Bertil Schultz skriver:

  Efter förra valet gjorde Maude Olofsson en kommentar på radion om att hon ville se ett samhälle med ett enda bidragsalternativ förutom extra skydd genom socialbidrag, en sorts ”medborgarförsäkring”. Hon antydde möjligheten av en kombination med garanterad minimilön. Sedan blev det knäpptyst om saken – inte en enda kommentar av någon. Har just tagit del av en intervju med Fredrik Reinfeldt, där han visar en vision av ett ”skatteparadis” för låginkomsttagare, där målet är att alla skall kunna livnära sig på sitt arbete. För min del har jag länge burit på tankar om ett system där man höjer grundavdragen i beskattningen och där grundavdragets storlek bestäms i förhållande till familjens storlek. Den som inte når upp till sitt grundavdrag betalar ingen eller bara minimal skatt. Ett ”medborgarbidrag” skulle sedan kunna läggas som en fallskärm, givetvis konstruerat så att arbetslinjen upprätthålls. Det här ligger i tiden. När Reinfeldt i intervjun talade om att han inte ville ha någon revolution utan ett långsiktigt reformarbete i takt med medborgaropinionen tror jag att han hade ett system likt det ovan beskrivna i tankarna.

 2. Anna skriver:

  En lite intressant (men kanske inte så PK) fördel för kvinnor är att alliansen ger mer i plånboken för familjerna och ökad valfrihet i vardagen, vilket innebär att det faktiskt blir ekonomiskt möjligt för t.ex. nyblivna mödrar att trappa ner i arbetstid och ta hand om sina egna barn istället för att hinka in dem på dagis och gå tillbaka till heltidsjobbet medan mannen lämnas hemma att amma ur fejkbröst.

  Ibland är det faktiskt skönt att som familj få möjlighet att välja även de klassiska rollerna – det är inget fel med att vilja vara med sina barn som kvinna och en politik som möjliggör för familjen för ena eller båda föräldrar att gå ner i tid är en gudagåva.

  Som kvinna vill jag själv välja (i samråd med familjen) vem som ska vara hemma med barnen och jag vill ha ekonomiskt utrymme att kunna gå ner i tid utan att det påverkar familjens ekonomiska möjligheter att fungera i vardagen.

 3. Anna skriver:

  Bertil, jag tycker att det är mycket intressant med idén att grundavdragets storlek ska vara beroende av familjens storlek. Under sossarnas styre träffade jag på en man som hade två barn hemma och gick på soc, han ”tjänade” mer än vad jag gjorde när jag jobbade heltid pga att soc ger extra för barnen. Ett grundavdrag anpassat till familjestorlek skulle jämna ut den orättvisan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s