Att slippa vårdköer viktigast….

Socialdemokraterna föreslår gratis sjukvård för alla upp till 25 år i Örebro läns landsting.  Huvudargumentet för det skulle vara att i den gruppen är många arbetslösa och fattiga och att i gruppen 20 -25 år mår många dåligt. Det är inte hela sanningen, det finns många arbetslösa och studerande i åldersgruppen upp till 25 år, men de flesta i gruppen har både jobb och god ekonomi

Barn och ungdomssjukvården är redan idag gratis, så nu skulle man förlänga gratis sjukvård ända upp till 25 år.

Att slopa avgifter till sjukvården är inte gratis, det kostar många miljoner. Miljoner som också kan användas till att korta vårdköerna, många får vänta länge på sjukvård. Vi vill jobba bort vårdköerna då kan vi inte samtidigt avstå från att ta ut avgifter.

Hur har då socialdemokraterna tänkt att finansiera arbetet med vårdköerna, mitt grundtips är skattehöjningar. Är det rimligt att höja skatten för att gruppen 20-25 år ska få gratis sjukvård, jag tycker inte det.

Vi behöver satsa på att få bort vårdköerna så att alla, också ungdomsgruppen ska slippa vänta. För de ungas psykiska hälsa som socialdemokrater vill satsa på flera psykologer för är jobbpolitik viktigt. Många mår dåligt för att de lever i arbetslöshet, de behöver jobb. Vår jobbpolitik är viktigare för ungdomsgrupperna än för alla andra grupper.

Jag tror ungdomsgruppen är klok, de ser inte gratis sjukvård som viktigast utan vill känna sig trygga med att då de behöver vård slipper de vänta. För jobben skull är det också mycket viktigare att det är billigt att anställa ungdomar än att sjukvården är avgiftsfri.

Dessutom skulle en reform med gratis sjukvård upp till 25 år kännas helt fel då man betänker att många i pensionärsgruppen har dålig ekonomi. Nej, behåll avgifterna med de högkostnadsskydd som finns idag, men ta bort vårdköerna, det gynnar alla.

Press: NA

Blogg:Kent Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s