Svensk mat är bra mat…

Den svenska matproduktionen har minskat , från ett importbehov 25 % av konsumtionen 1995 till 45% av konsumtionen idag. Det är inte bra för Sverige att vara så beroende av utlandet för matproduktion. Det är också ett problem att av alla mat vi importerar, har vi inte alls på samma sätt kontroll över hur djurskyddet ser ut och bekämpningsmedel används.

Svensk mat är bra mat. Den håller en hög kvalité och är under stor kontroll. Djurens livsvillkor har också förbättrats från ”sörgårdsidyllens” dagar till idag. Djuren idag får möjlighet att fritt röra sig på ett helt annat sätt idag.

Vi behöver för miljön skull arbeta mera med att få fram närproducerad mat. Långa transporter är en stor del av energiförbrukningen vid matproduktion. Vi behöver också ställa samma krav alla produkter vid stora upphandlingar, då står sig svensk matproduktion bra.Konsumenterna måste också tydligare kunna välja bra svensk mat genom att en tydligare utsprungsmärkning införs.

Svensk matproduktion är också arbetstillfällen, arbetstillfällen som vi så väl behöver, arbetstillfällen är inte bara bilproduktion utan även matproduktion.

Att ta upp minkfarmsfrågan i samband med matproduktion är inte relevant, minkar är inte mat. Djurskyddsalliansens policy att inte anmäla de missförhållanden de påstår sig sett är heller inte rätt. Djuskyddsalliansen skulle anmäla det de sett, för djurens skull annars är man inte ute efter djurskydd utan bara publicitet vilket är något helt annat.

För de absolut flesta som arbetar med djur så gör man det för att man tycker om och vill värna bra förhållanden, för alla dem är det hemskt att se bilder på missförhållanden som man inte anmäler. Att anmäla missförhållanden mot djur är det enda sättet att värna djurer, inte att bara fotografer det.

Press: SvD

Bloggar: Alltid rött

5 reaktioner på ”Svensk mat är bra mat…

  1. Det där stämmer bara delvis. Nu tycker jag visserligen de gör fel som inte polisanmäler också.

    Men de gör i det långa loppet rätt som försöker påverka politikerna och opinionen, för det ger större möjlighet att påverka i stort och inte bara de enskilda fallen av vanvård.

  2. Även där hade jag tyckt de gjort fel som inte polisanmäler.

    Däremot tycker jag filmningen i sig är ett bra sätt att samla bevis för att bevisa att det är vanligt förekommande och att det behövs lagstiftning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s