Gräddfiler till sjukvården ska inte behövas….

Nerikes Allehannda har en mycket spännande artikelserie om sjukvård och idag har man skrivit om temat vårdköer och att människor tvingas köpa sina operationer för att inte få livshotande komplikationer. Ett mycket allvarligt problem som för den enskilde är djupt tragiskt.

Socialdemokraterna pratasr gärna om hur Alliansen vill införa en ”gräddfilspolitik” till sjukvården, inget kan vara mera fel. Behovet av gräddfiler (om man nu kan kalla det gräddfiler när människor tvingas betala sin sjukvård själva) har skapats av socialdemokratisk sjukvård där långa köera gör människor desperata och tvingas ta många gånger sina sista sparpengar för att söka sjukvård privat. Det är inte så vi Moderater vill ha det, vi ser köproblematiken till den offentligt finansierade sjukvården som den mest prioriterade frågan inom sjukvården.

Köerna måste arbetas bort, vi kan inte tillåta människor att få försämrad hälsa och svåra komplikationer för att sjukvårdsystemet inte fungerar bra var avser väntetider. Det får inte vara så att bara människor med pengar kan ordna den sjukvård de behöver, den debatten borde socialdemokraterna ta istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s