SD-väljarna signalerar något

För mig är Sverigedemokraterna som parti ett nollalternativ. Det finns en massa skäl för mig att aldrig, aldrig stödja SD. Vad kommer det då sig att så många som 6,5 % av befolkningen i dagens United Minds-undersökning säger sig vilja rösta på SD.

Jag tror inte att 6,5 % av befolkningen är rasister, jag tror heller inte att människor är dumma. Men jag tror att 6,5 % av befolkningen är rädda för hur det ska gå med jobben, med välfärden och med tryggheten i samhället.

Att så stor del som 6,5% kan tänka sig att rösta på ett främlingsfientligt parti man egentligen inte vill ha, beror tror jag på att vi i de andra etablerade partierna inte signalerar tillräckligt tydligt att vi också ser de problem som finns i samhället.

Vi måste förstärka integrationsarbetet genom att arbetslinjen fortsatt ska genomsyra allt vi gör. Vi måste tillse att alla som lever i Sverige är med i samhället och bidrar utifrån förmåga. Att arbete ska löna sig så att arbete gör skillnad och att arbeten finns för olika utbildningsnivåer. RUT-avdraget är ett sådant exempel som möjliggjort för flera nysvenskar att komma in på arbetmarknaden och hittat en försörjning.

Våld i samhället måste tydlig motverkas och aldrig tolereras, människor ska känna sig trygga. Om vi tydligt visar att vi har en politik som tar hand om dessa problem, då finns ingen grogrund för grumliga missnöjespartier som SD, människor är kloka, de vet det men protesterar…

Press: Aftonbladet; DN

Bloggar: Edvin Alam; Thomas Bohlmark; Peter Andersson; Kent Persson; Tokmoderaten; Martin Moberg; Stefan; Mikael Andersson; Andreas Getzman

9 reaktioner på ”SD-väljarna signalerar något

 1. Att SD får 6.5% i UM-undersökningen måste vara ett skrämmande underbetyg mot de ”gamla” partier då man jo redan idag har hela det politiska spektrum representerad i parlamentet, men ändå inte har förmådd att föra en politik där förmår att fånga upp de missnöjda.
  Jag en gammal arbetar och fd-sosseröster i botten har med svikit idealen och kommer rösta på SD jag förövrigt är medlem i.

  Faktisk kan jag med få ord förklara varför det har blivit som det är nu; tanken om multikultur, dagens mycket stora invandring av helt kulturfrämmande människor har ingen förankring i befolkningen och tyvärr för ”eliten” hann problemen växa till sig i en storlek så det finnas bas för ett SD och nu kan ni inget göra då tåget har gått, de människor där genom sitt liv och med sina barn är råvaran i det experimentet, har nu satt ned foten, så valet är enkelt; samarbete med det värdekonservativa arbetarparti SD eller hälsa på ”herr 25%” i 2014.

 2. Bo skriver:

  Jag tycker att samtliga partier skall sluta bry sig
  så mycket om andra partier och istället berätta
  vad ni själva vill och står för.
  Det är nästan så man tycker att årets val kan bli
  det sämsta någonsin när det gäller att förklara sin
  egen politik i respektive parti.
  Alla pratar om nån annan.

 3. Sampa skriver:

  Jag har alltid varit Moderat men börjar mer o mer bli allvarligt orolig över massinvandringen från främst Afrika och Mellanöstern.

  Det här håller helt enkelt inte längre.

  För någon vecka sedan gick att läsa att Volvo inte kan hitta kvalificerade ingengörer i Sverige utan måste söka sig utomlands.

  Kostnaderna för massinvandringen är ca 300 miljarder på år även om INGEN etablerad politiker vill erkänna det.

  Det talas hela tiden om satsningar och åter satsningar som inte leder någonvart.

  Frågan är – vad ska alla dessa människor göra?
  Sverige, om vi ska ha kvar vår position bland övriga västländer (där vi halkat ner) är i stort behov av högutbildade människor, inte analfabeter från Afrika och Mellanöstern.
  Då blir Sverige ett låglöneland men till skillnad från tex Kina tillåts i Sverige inga större löeskillnader mellan grupper så det kommer innebära att ersättningarna även på kvalificerad arbetskraft sänks och att dessa människor istället söker sig utomlands där lönerna är högre och skatterna lägre.
  Kvar blir dom lågutbildade.

  Jag håller med om att vi måste stärka integrationsarbetet men för att klara det måste invandringen minska kraftigt annars måste till slut hela svenska folket ägna sig åt integrationsarbete.
  Till att börja med MÅSTE anhöriginvandringen totalt upphöra.

  Det blir mer och mer så kallade utanförskapsområden och i princip alla dessa utanförskapsområden består till största delen av invandrare främst från Afrika och Mellanöstern med muslimsk tillhörighet.

  Jag anser mig inte vara rasist, jag är tillsammans med en kvinna från ett icke europeiskt land, men jag vill helt enkelt inte se sjuåriga småtjejer springa runt i slöja, jag vill att mina barn ska få sjunga nationalsången på skolavslutningen och jag vill att mina barn ska få simundervisning tillsammans, både killar och tjejer.
  Jag vill helt inte höra talas om någon som får ersättning för att han vägrat ta en kvinnlig chef i hand och sen hänvisa till sin religon.

  Skulle jag mot förmodan vilja uppleva muslimsk religon i det dagliga livet åker jag som turist till ett muslimskt land.

  Jag är stolt över svensk kultur och dom värderingar som býggde vårt land och tittar man på den invandring som skedde på 50-60-70 talet då många finnar, jugoslaver, greker och även turkar kom så tror jag även dom flesta av dossa är stolta över att tillhöra Sverige.

  Då svalde industrin dom flesta av dessa människor och dom hade kvalifikationer som motsvarade arbetsuppgifterna.
  Idag ser arbetsmarknande totalt annorlunda ut, det finns inga jobb för dom flesta som kommer har inte, eller kan skaffa sig, den utbildning som krävs.

  Och detta prat om papperlösa, ensamkommande barn med mera med mera.
  Förstår inte ni politiker att dessa människor kastar sina papper och ljuger om deras bakgrund.
  Gå in och googla lite på arabiska och ni kommer finna ett nära på oräkneligt antal sidor med instruktioner på vilket land det är lattast att på uppehållstillstånd (dom flesta håller Sverige som nummer ett) och hur man gör.
  Det finns även utförliga instruktioner på hur resten av släkten senare ska få komma hit, en släkt som oftast är totalt försvunnen men som genom ett trollslag plötligt dyker upp då UT är klart.

  I Norge gjordes tandprov på ensamkommande barn och det visade sig att 9 av 10 va över 20 år, en inte helt hundraprocentig metod men man kan anta att dom flesta ljuger om sin ålder.

  Jag har ett välbetalt jobb och tillhör väl den så kallade övre medelklassen och mer eller mindre alla av mina vänner och arbetskamrater har exakt samma åsikter som mig i den här frågan men ytterst få kommer rösta på SD – än så länge.

 4. Jag tror att opinionsundersökningar är ett väldigt trubbigt instrument. En mindre och mindre andel av befolkningen nås av förfrågan om att delta, vartefter den fasta telefonin dör ut, och allt färre av de som nås intresserar sig för att delta.

  Med det sagt tror jag att tystnad och ovilja att diskutera ‘otrygga’ frågor, är orsaken till SD:s framgångar. Den politiska debatten har blivit en arena för PR-byråer snarare än ideologi, där lagen om minsta möjliga motstånd blivit tongivande. Man är ute efter att ‘vinna’ debatter snarare än att informera, och det slår mig som komiskt när man som pirat får kritik om ‘helhetspolitik’ när det samtidigt inte verkar finnas intresse från något gammelparti att faktiskt beskriva sin helhetspolitik – istället satsar man på upprepning.

  Att höra Mona och Fredrik debattera är som att se ett gammalt par dansa. man debatterar hårt, men bara om de frågor där ställningstagandena redan är solklara.

  Medan de redan frälsta skriker ‘bravo’, har de flesta redan bytt kanal med en gäspning. De som är kvar väntar med stigande irritation på att deras hjärtefråga ska komma upp, och efter att ha blivit besvikna ett antal gånger, missnöjesröstar de.

  Varför diskuteras inte Malmömoderaternas handlingsprogram förresten, eller deras uttalande om att de kan tänka sig samarbeta med SD? ( länk, om du känner dig manad: http://outad.blogspot.com/2010/07/verklighetens-malmomoderater.html ) Det känns märkligt att så få moderater i bloggosfären reagerat…

 5. AxelVK skriver:

  Ett nollalternative? För att de vill att svenskarna inte ska behöva ta ett baksäte i sitt eget land? Nej du, var inte så förbannat naiv.
  Jag är rasist och jag tycker inte att det är något fel med det. Hellre blir jag känd som rasist än socialist/kommunist/miljöpartist.
  SDs framgångar kommer att fortsätta tills de stora etablerade partierna förstår detta och gör något åt problemet. Med andra ord, antar SDs politik eller samarbetar med SD. Men det är väl för svårt att förstå för alla de som är politiskt korrekta.
  Jag? Bryr mig inte ett dugg om vad folk anser om min uppfattning.

 6. Martin Johansson skriver:

  Du har nästan rätt i din analys, men det räcker inte med att ”signalera” att man uppfattar problem, man måste visa att man gör någonting åt dem också. Att göra någonting betyder i detta fallet att minska invandringen. Det går att göra väldigt enkelt. Några konkreta förslag;

  * Genomför åldersbestämning av de så kallade ensamkommande ”barnen”. Är man över 18 skall man behandlas som vuxen, såklart.
  * Är man mellan 16-18 och kommer hit som ensamkommande barn ges man tillfälligt uppehållstillstånd och vid 18 års ålder görs en ny prövning.
  * Generellt skall inga permanenta uppehållstillstånd ges utan det som skall vara praxis är tillfälliga, kanske 1 år i taget, tills situationen i hemländerna lugnat ner sig och stabiliserat sig. Ett exempel är flyktingar från forna Jugoslavien, vilka de flesta kunde återvända efter bara ett fåtal år. Man kan kombinera detta med ett utökat hemvändarbidrag som en hjälp till nystart i hemlandet.
  * Se över de förhållningsregler som gäller vid asylprövning för t.ex Irak, Somalia och Afghanistan. För Somalier finns det normalt sett inget skäl för asyl då man kan få skydd inom det egna klanområdet, alltså borde det vara mycket få somalier som får uppehållstillstånd i Sverige. Samma sak gäller Irak där läget är så pass stabiliserat att man inte längre löper någon nämnvärd risk att dödas eller skadas i strider. Risken att dö i en trafikolycka lär vara större och trafikfara är mig veteligen inget asylskäl.
  * DNA-testa alla anhöriga.
  * Verka för att samtliga asylsökande inom EU DNA-testas för att undvika att människor söker asyl flera gånger i olika länder och filar bort fingeravtryck.
  * Kräv ID-handlingar för att få sin sak prövad. Så kallade ”papperslösa” som kastar sina ID-kort och pass i en papperskorg eller toalett på Arlanda skall utvisas omedelbart.

  Dessa ändringar skulle visa att man faktiskt GÖR NÅGOT åt situationen och inte bara pratar och pumpar in nya miljarder i meningslösa integrationsprojekt utan nämnvärda framgångar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s