Skolk…

Jan Björklund har idag gått ut med att skolk kommer att noteras i betygen redan fom 2011 om Alliansen får sitta kvar i regeringsställning. Ett bra förslag tycker jag, inte för att jag tror på skrämseltaktik för att förhindra skolk men för att närvaro i skolan är viktigt och är en förutsättning för att göra ett bra skolarbete.

Att sopa frånvaroproblemet under mattan för inget gott med sig, frånvaroproblematiken måste bli synlig. Att sedan anledningarna till frånvaro kan vara olika och att många elever behöver hjälp för att komma tillrätta med andra problem som är orsaken till frånvaron är helt sant, men den problematiken måste vi också ta tag i istället för att sopa den under mattan.

Det fria skolvalet kommer också att ge elever en möjlighet att byta skola om man av någon anledning inte trivs på sin skola, det är bra och det kan också leda till högre närvaro vilket är målet.

Media; SVT; Aftonbladet; SvD

Bloggar; Gerdaus Skolblogg; imike; Mattias Sundin

3 reaktioner på ”Skolk…

  1. Pekka skriver:

    Många ungdomar behöver hjälp med att i tid börja ta tag i sina studier, så detta var Inte en dag för tidigt.
    Förbättringsarbetet av skolan som dock har mycket kvar. Satsa nu också pengar på att när eleven väl är på plats får högsta möjliga kvalitet på undervisningen. Bra eller dåligt genomförd undervisning avlönas ungefär lika dåligt, vilket de senaste decennierna knappast har lockat potentiella lärartalanger till yrket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s