Borg är hårdvaluta…

SvD skriver idag om Anders Borg som det starkaste kortet i Moderaternas laguppställning inför höstens val. Borg har genom hela mandatperioden aldrig väjt från den utstakade väg om vad som långsiktigt ger välfärd och ekonomisk stabilitet idag och i framtiden, arbetslinjen  och ekonomiskt klokskap har hållits under hela mandatperioden.

Genom den ”vargavinter” som Borg förutsåg och som vi nu är på väg ut ur, har färdriktningen varit klar och tydlig hela tiden. Då Saab var i gungning och hotet om nedläggning var överhängande skrek oppositionen på att staten skulle köpa upp Saab, när vi nu ser facit vet vi att den beslutsamma inriktning som Maud Olofsson och Anders Borg höll, var rätt.

Att visa med praktisk handling att skattesänkningar är möjliga utan att äventyra vare sig statens ekonomi eller den generella välfärden har varit viktiga lärdomar för alla under Alliansens regeringsår. Det är tvärtom, skattesänkninga som är en förutsättning för en arbetslinje som är den enda möjligheten att säkra välfärden och pensionerna i framtiden.

Arbetslinjen är för viktig för att äventyras av enskilda direktörers oseriösa bonusar, det har Borg varit tydlig med och det tror jag  tilltalar även tidigare socialdemokrater. De ideal som nya moderaterna står för, var till viss del också de som socialdemokraterna förr ståd för, arbete ska löna sig och alla som kan, ska bidra till samhällets välstånd genom att arbeta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s