Förskola är bra men…

De rödgrön kommer med vallöften till alla små barnsföräldrar. Barn som har sin föräldrar hemma på barnledighet med mindre barn ska kunna vara 30 timmar på förskolan i veckan. De rödgröna ser det som en fördelaktig reform för barn och föräldrar. Jag skulle vilja vända på perspektivet, sen när är det bättre att barn m under 3 år tillbringar 30 timmar i veckan på förskolan istället för med sin förälder.

Just småbarnsåren är viktiga för att knyta an till sin förälder, det är också därför det finns en generös föräldraförsäkring i Sverige.

Att finnas på förskolan viss tid i veckan då föräldern är hemma på föräldraledighet är en sak, men 30 timmar är en lika lång arbetsvecka som många vuxna på 75% har. Jag tror också att vi måste inse att föräldern är den viktigaste vuxna för de flesta barn och att knyta an till vuxna som kommer att finnas med under hela livet är viktigt för att känna sig trygg.

Proffspedagogik är jätteviktigt men föräldrarollen är ändå viktigare, jag hoppas att alla småbarnsföräldrar ser sitt stora värde med eller utan pedagogisk utbildning och inte nappar på rödgrön politik….

Blogg: Maria Haglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s